Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Osmanlı saray mutfağının çok özel kahvaltısı

İstanbul Beyoğlu’nda hizmet veren DaruSultan, konuklarını tarihten izler taşıyan odalarda ağırlarken, Osmanlı mutfağının lezzetlerini de sun...

İstanbul Beyoğlu’nda hizmet veren DaruSultan, konuklarını tarihten izler taşıyan odalarda ağırlarken, Osmanlı mutfağının lezzetlerini de sunuyor. Saray mutfağından günümüze taşınan lezzetler ile donatılan Osmanlı Kahvaltısı da konukları geçmişe götürüyor.

Dünyanın gerdanı İstanbul Boğazı’nda, omuzu Galata’ya yüzü Haliç’e dönük yaşayan, Levanten Mimari’nin son iki binasından biri, artık sultanlara layık bir otel olarak hizmet veriyor. İsmi “sultanların mekanı” anlamına gelen DaruSultan Hotel, tarihle iç içe geçmiş konumu, Osmanlı Sultanları’ndan esinlenilen ve her biri farklı konsepte sahip odaları, teknolojik donanımı ile geçmişi günümüze taşıyor. Otel, saray mutfağının öne çıkan lezzetlerini de konuklarıyla paylaşıyor. Üzerinde titizlikle çalışılan mönü, Osmanlı dönemine ait olan ama çok da bilinmeyen yemekler ve ağırlıklı olarak padişahların sevdiği lezzetlerden oluşuyor.

Tarihi mekandaki lezzet keşfi sabahları Osmanlı kahvaltısı ile başlıyor… Geniş seçenekli zengin menüde; petek bal, kaymak, somun köy ekmeği, obruk peyniri, boşnak böreği, akıtma, su böreği, patlıcanlı ve pastırmalı börek, patlıcan reçeli, üzüm pestili, rezaki üzümü, tulumba tatlısı, gül lokumu, cezerye gibi Osmanlı mutfağından muhteşem tatlar sunuluyor.

Her katta, her odada ayrı bir sır…
Konsept bir otel olan ve iç mimarisi, tamamen Osmanlı saraylarından örnek alınarak dizayn edilen 5 katlı DaruSultan’da hepsi birbirinden farklı 35 oda bulunuyor. Her katı, bir Osmanlı padişahına ithaf edilen otelin odalarının her biri farklı tarzda dizayna sahip. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, 4. Murat ve Yıldırım Bayezid katlarının her birinde; sultanın adıyla anılan bir suite ve o sultan döneminde yaşamış önemli kişilere ithaf edilen bir deluxe ve 5 superior oda yer alıyor. İthaf edildiği kişinin üslubuna göre sevdiği renklerde dekore edilen odalar, özelliklerini ve dünyasını yansıtıyor. Otelin her katında, sultanların yaşadığı döneme ait olayların ve hatıraların yer aldığı, İngilizce-Türkçe olarak hazırlanan bir 'Vakanüvis' kitabı bulunuyor. Ayrıca, otelin kütüphanesinde bulunan koleksiyonda da İstanbul'un tarihini ve Osmanlı'nın hikayelerini anlatan kitaplar yer alıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe