Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bayram Çöreği Diyarbakır Mutfağı Dünya Birincisi

Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde büyük onur Bayram Çöreği Diyarbakır Mutfağı Dünya Birincisi Metro Kültür Yayınları’nın hazırladı...

Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde büyük onur Bayram Çöreği Diyarbakır Mutfağı Dünya Birincisi

Metro Kültür Yayınları’nın hazırladığı ‘Bayram Çöreği Diyarbakır Mutfağı’ kitabı, gastronomi alanında dünyanın en prestijli ödülü olarak kabul edilen Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde Dünya Birincisi oldu.

Türkiye’nin yerel değerlerine sahip çıkmayı kendine görev edinen Metro Toptancı Market bünyesindeki Metro Kültür Yayınları’nın ‘Bayram Çöreği Diyarbakır Mutfağı’ kitabı, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde ‘karpuz kategorisinde’ Dünya Birinciliği ödülünü kazandı.

Türkiye’deki mutfak kültürünü alışılmışın dışında bir bakış açısıyla ele almak ve ülkede yer alan farklı mutfakların tüm lezzet ve renklerini açığa çıkarmak amacıyla çalışmalarını yürüten Metro Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘Bayram Çöreği Diyarbakır Mutfağı’ kitabı, Metro’nun yerel özelliklere verdiği değeri vurgularken, okurlarını Diyarbakır’da lezzet dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Diyarbakır karpuzu birincilik getirdi
Metro Kültür Yayınları Yayın Yönetmeni ve Editörü Nilhan Aras, gastronomi alanında iddialı yayınlara imza atan İtalya ve Amerika’yı geride bırakarak kazanılan ‘birincilik’ ödülünün, Metro Ailesi için çok anlamlı olduğunu söyledi. Aras, “Ödül almamızdaki en büyük etkenin, kaybolmak üzere olan yerli Diyarbakır karpuzuna sahip çıkmamız olduğunu düşünüyorum. Kitabımızda, geçmişte yetiştirilen orijinal Diyarbakır karpuzunun nasıl olduğunu anlattık. 

Yetiştirilmeme nedenleri üzerine bazı çözümlemeler yapmakla birlikte, bugün yetiştirilen Diyarbakır karpuzlarının öncekilerden farkını yazdık. Durumun iyileşmesi için gerekli koşulların neler olduğunu listeledik. Kitabı hazırlarken bir yandan da Metro raflarında bu ürünü nasıl bulundurabileceğimiz üzerine çalıştık. Üreticilerle konuşup özgün tohuma ulaşmaya çalıştık. Tüm bu çabalarımız ülkemizin bir değerini daha unutulmamak üzere gün yüzüne çıkardı ve bize, seçkin bir organizasyonda dünya birinciliği kazandırdı” şeklinde konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe