Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Taş ve topraktan gelen lezzet: Taşev

Antik çağlardan beri insanlığa hayat veren Ege’nin bereketli toprakları, Taşev ustalarının becerikli ellerinde, geleneksel yöntemlerle yenid...

Antik çağlardan beri insanlığa hayat veren Ege’nin bereketli toprakları, Taşev ustalarının becerikli ellerinde, geleneksel yöntemlerle yeniden şekilleniyor.

Taşev, taş ve toprağı modern dünyanın lezzet severleri ile buluşturuyor.

Karınca Ev Gereçleri’nin tescilli markası olan Taşev, kullanımı ve geçmişi binlerce yıla ulaşan arduvaz taşının, antik çağlardan beri yemek pişirmede kullanılan toprak güveçlerini günümüzün modern dünyası ile tanıştırıyor.

Görevini binlerce yıl önce tamamlayıp toprağa gömülmüş olan Troya’da, Memphis’de ve daha birçok antik kentte yapılan kazılarda ortaya çıkan, bugüne kadar sapasağlam gelmiş güveçler, amforalar ve testiler, Taşev ile yeniden ortaya çıkıyor.

Ege’nin bereketli toprakları geleneksel yöntemlerle yeniden şekilleniyor...

Taşev, antik çağlardan beri mutfak gereçlerinde kullanılan taş ve toprağı, en sağlıklı ve geleneksel haliyle yeniden kullanıcılarıyla buluşturuyor. Antik çağlardan beri insanlığa hayat veren Ege’nin bereketli toprakları, Taşev ustalarının becerikli ellerinde, geleneksel yöntemlerle yeniden şekilleniyor.

Sızdırmayan, koku yapmayan, hem ateşte hem fırında kullanabilen toprak güveçler, doğal, sağlıklı ve lezzetli yemekler için Taşev garantisiyle sunuluyor. Cila, vernik ve boya gibi herhangi bir kimyasal kullanılmadan ısıyı tutan arduvaz taşından üretilen ürünler ise en doğal haliyle sofralarda ve mutfaklarda yerini buluyor.


Taşev’in havandan sunum tepsilerine, güveçlerden bardak altlığına kadar farklı ürün tasarımları bulunuyor.


Toprak Güveç – İspir (5lt) ve Toprak Güveç – Çayeli (3lt)


Anadolu topraklarının binlerce yıllık güveç tekniği, Taşev ile yeniden canlanıyor. Koku yapmayan, sızdırmayan, dilerseniz ateşte, dilerseniz fırında kullanabileceğiniz Taşev güveçler ile yemekleriniz çok daha lezzetli ve sağlıklı olacak. Sızdırmayan toprağı sayesinde sırra ihtiyaç duymayan Taşev İspir 5 Litre Güveç, gıdalarınızı en doğal haliyle pişirmenizi sağlayacak.


Kullanımı
Taşev güveçlerde binlerce yıldır güveç, amfora ve testi üretiminde kullanılan killi Ege toprağı kullanılmaktadır. Sızdırma ve koku yapmadığı için üretiminde sır kullanılmayan Taşev güveçlerle mutfağınızda sağlıklı ve lezzetli yemekler pişireceksiniz.

• Güvecinizi kutudan çıkardıktan sonra ağzına kadar suyla doldurup, kısık ateşte, su kaynayana kadar bekletin.
• Isınan suyu döküp, güveç hala nemliyken içini damak zevkinize göre tereyağı, zeytinyağı veya kuyruk yağı ile sıvayın.
• Yağladığınız güveci hafif ateşte, yağ yanana kadar ısıtın.
• Yağ yandıkça kararacak ve güvecin içini sırlayacaktır.
• Yağlama ve yakma işlemi bittikten sonra güvecinizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz

Arduvaz Taşı
Bazı yörelerde kayağan taşı olarak da bilinen Arduvaz, doğal bir kayaç türüdür. Doğada genellikle kurşuni renkte bulunan arduvaz, kolayca yapraklanması ve uzun yıllar bozulmaması nedeniyle tarih boyunca çatı kaplamalarında kullanılmıştır. Ancak daha sonraları teknolojinin de gelişimiyle yerini daha ucuz malzemelere bırakmıştır.

Geçmişten günümüze kimi zaman zemin kaplamalarında, kimi zaman çatı ve duvar kaplamalarında kullanılan arduvaz, bazen mutfak gereçleri olarak mutfaklarda, bazen yazı tahtası olarak okullarda kendine yer bulmuştur.

Arduvaz, ısıyı tutan, boya ve cila gibi ilavelere ihtiyaç duymayan yapısından dolayı, sağlığa ve doğallığa önem veren mutfaklarda tercih sebebi olmaktadır.

Karınca Ev Gereçleri tarafından, Taşev markası altında üretilen arduvaz mutfak malzemeleri, kısa sürede mutfakların ve restoranların gözde ürünleri haline gelmiştir. Taşev markalı ürünlerde cila, vernik, boya gibi hiçbir kimyasal kullanılmamakta, arduvaz en doğal haliyle sunulmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok