Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Dünyanın en iyi 20 zeytinyağından biri Aydın'da üretiliyor

Aydıner Grubu çatısı altında kurulan Zetay’ın, Aydın’da 15 binden fazla zeytin ağacı bulunan 300 dönümün üzerindeki bahçesinden toplanan Mem...

Aydıner Grubu çatısı altında kurulan Zetay’ın, Aydın’da 15 binden fazla zeytin ağacı bulunan 300 dönümün üzerindeki bahçesinden toplanan Memecik zeytinleri ile dünyanın en iyi 20 zeytinyağından biri üretiliyor. 

Geçtiğimiz yıl da yer aldığı “Dünyanın En İyi 500 Zeytinyağı” listesinde bu yıl ilk 20 arasına yükselmeyi başaran Zetay’ın kendi yetiştirdiği zeytinlerden ürettiği ödüllü zeytinyağı için 2015-2016 sezonu hasadı başladı.

Zetay Natürel Sızma Soğuk Sıkım Zeytinyağı geçtiğimiz yıl “Dünyanın en iyi 500 zeytinyağı” listesine girdi. Bu yıl da aynı listede ilk 20 arasına yükselen Zetay, ödülünü 28 Kasım 2015’de Roma’da alacak.

Ödüllü zeytinyağının üretildiği Aydın Efeler Kulloğulları Köyü’ndeki zeytin bahçesinde bu yılın hasatı 23 Ekim Cuma günü şenliklerle başladı. Hasat şenliğine katılan dünyaca ünlü Zeytinyağı Uzmanı Dr. Gino Celletti başkanlığında “kaliteli zeytinyağı nasıl anlaşılır ve nasıl üretilmelidir” konulu bir panel ve tadım etkinliği düzenlendi.

Zeytin aşığı, renkli kişilik Ayhan Sicimoğlu da tv programı “Renkler”in çekimini Zetay Zeytin Hasatı’nda gerçekleştirdi. Zeytin hasadından, zeytinyağı üretimine zeytinin yolculuğunu kendine has yorumuyla sunan Sicimoğlu, şenliğe renk kattı.

Doğal aroma korunuyor
Üretim süreci hakkında bilgi veren Aydıner Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Aydıner, “Madran dağları eteklerinde orijini yüzyıllara dayanan özenle seçilmiş zeytin bahçeleri arasında planlı bir şekilde yeniden oluşturulan genç bahçemizden elle topladığımız erken hasat zeytinlerimiz hiç bekletilmeden birkaç saat içinde soğuk sıkım tekniğiyle 26-27 santigrat derecede modern ünitelerde sıkılıyor. Özel tanklarda bekletilerek doğal aroması korunan zeytinyağımız el değmeden hijyenik koşullarda sadece koyu renkli cam şişelere dolduruluyor ve tüketiciye ulaştırılıyor” diye konuştu.

“Zeytin de bir meyvedir”
Satışa sundukları Zetay Natürel Sızma Soğuk Sıkım zeytinyağını kendi bahçelerinden ve bölgedeki kaliteli bir şekilde yetiştirilen Memecik zeytininden elde ettiklerine dikkat çeken Aydıner “Türkiye’de kendi zeytinlerini üreten çok fazla firma yok. Bizim için kalite birinci sırada. Ağaçtan ayrılan zeytinin besin ve sağlık değerlerini kaybetmemesi için hiç beklemeden sıkıma girmesi gerekir. Bu yüzden de biz ürünümüzü toplar toplamaz bir iki saat içinde sıkıyoruz. Kısa süre içinde bahçemiz tüm kapasitemizi karşılar duruma geçecektir” diye konuştu. Aydıner, erken hasat ürünlerinin içindeki polifenollerin çok faydalı olduğunu dile getirerek şu bilgileri verdi: “Bizim kullandığımız Memecik zeytin türü, kuraklığa dayanıklıdır. Aynı zamanda çok verimli ve yağ kalitesi yüksek bir türdür. Yağı koyu yeşilimsi – sarı renkli ve kuvvetli meyve kokuludur. Doğru işlendiğinde bu zeytin çeşidinden çok kaliteli ürün alınır.”

Ödüllü zeytinyağı
Zetay, Zeytin Dostu Derneği’nin 2014 yılında düzenlediği “7.Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması”nda 2 kategoride altın madalya aldı. Bu yıl gerçekleştirilen “8.Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması”nda da altın madalya ile ödüllendirildi. Milano’da düzenlenen Monocultivar Oliveoil Expo’da “Gino Celletti Sertifikası - Altın Madalya” ödülüne değer bulunan Zetay, OliveJapan Uluslararası Sızma Zeytinyağı Yarışması’ndan da 2014 yılında Altın Madalya ile döndü. Kopenhag International Olive Oil Awards Yarışması’nda Medium sınıfında 10 puan üzerinden 9.4 puan alarak birinci olan Zetay, en son Flos Olei 2016 kataloğunda ilk 20 arasına girerek kalitesini bir kez daha kanıtladı.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe