Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hazır çorba pazarı 155 milyon TL’ye ulaştı

Yaklaşık 11 milyon hanenin hazır çorba tükettiği Türkiye’de pazarın büyüklüğü geçen yıl 155 milyon liraya ulaştı.  Mutfak Ürünleri ve Margar...

Yaklaşık 11 milyon hanenin hazır çorba tükettiği Türkiye’de pazarın büyüklüğü geçen yıl 155 milyon liraya ulaştı. 

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) verilerine göre Türkiye, dünyada en çok çorba tüketen ülkelerden biri. Türkiye genelinde tüketilen çorbaların yüzde 16’sını ise hazır çorbalar oluşturuyor.

Dünyada en çok çorba tüketen ülkelerden biri olan Türkiye’de hazır çorba pazarı da büyümeye devam ediyor. Hazır çorba sektörünün önde gelen üreticileri Unilever, Ülker ve Nestle’nin üyesi olduğu Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) verilerine göre, Türkiye genelinde tüketilen çorbaların yüzde 16’sını hazır çorbalar oluşturdu. Geçen yıl günde yaklaşık 1.8 milyon kase hazır çorba tüketildi. Çalışan nüfusun hızla arttığı günümüzde hazır çorba pazarı da geçen yıl yüzde 3 büyüyerek,155 milyon TL’ye ulaştı. Sektörün 2015 yılına ilişkin büyüme beklentisi ise yüzde 5-7 arasında.

Yılda 13 bin ton hazır çorbanın tüketildiği Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 11 milyon haneye hazır çorba girdi. Hazır çorbalar en çok Marmara Bölgesi’nde tüketilirken, bu bölgeyi İç Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi izledi. Tüketilen hazır çorbaların ise yüzde 84’ünü klasik çorbalar oluştururken, en çok tercih edilen klasik çorbalar ise ezogelin, domates, kremalı tavuk, yayla ve kremalı mantar olarak sıralandı. Hazır çorba pazarının yüze 11’ini ise yöresel çorbalar, geri kalan yüzde 5’ini de diğer çeşitler oluşturdu.

KURUTULARAK HAZIRLANIYOR

Gerek besleyiciliği, gerek hazmı kolaylaştırarak mideyi yemeye hazırlaması sebebiyle sofraların vazgeçilmezi olan çorba, Türk mutfağında çok önemli bir yere sahip. Geleneksel çorbalara erişimi de mümkün kılan hazır çorbalar ise günümüzde özellikle çalışan insanların hızlı, ekonomik ve hijyenik bir şekilde çorbaya ulaşmasını sağlıyor.

Hazır çorbalar, klasik çorbaların yanı sıra yöresel çorbalar ve çabuk çorba kategorilerinde tüketicilere farklı lezzet ve pratikte ürünler sunuyor. Hazır çorbalar, Türk yemek kültüründe yer alan tarhana yapılmasına benzer, ama çok daha hijyenik koşullarda üretiliyor.

Mevsiminde toplanan ve özenle seçilen baharat ve sebzeler yıkandıktan sonra, ısı yardımıyla suyu alınıyor. Yüksek kalite standartlarına uygun olarak yapılan bu işlem sonrasında malzemeler küçük parçalar halinde doğranıyor, öğütülerek toz haline getiriliyor.

Farklı tariflere uygun olarak karıştırılan çorbalar el değmeden paketleniyor. Hazır çorbalar, içerdiği doğal besinler kurutulduğu için, koruyucu madde kullanılmadan, hava, nem ve ışığa karşı koruyan üç katlı paketlerde uzun süre dayanıklılığını koruyor.

MÜMSAD Hakkında  Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), mutfak ürünleri, bitkisel çaylar, donmuş gıda ve margarin sektörlerinin sanayicilerini bir çatı altında toplayarak, sektörün gelişmesi için tüm gayretlerin organize olmasını, üreticilerin ve tüketicilerin bilinçlendirilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.MÜMSAD çatısı altında; margarin kategorisinde Besler (Ülker), Unilever, Marsa, Küçükbay, Cargill ve AAK Turkey; Çorba/Harçlar/Bulyon kategorisinde Unilever, Ülker ve Nestle; toz tatlılar kategorisinde Dr. Oetker, Ülker ve Unilever; donmuş gıdalar kategorisinde Dr.Oetker ve Kerevitaş; bitki ve meyve çayları kategorisinde ise Doğadan, Unilever ve Martin Bauer yer almaktadır.
Fav ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok