Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Iğdır mutfağından özel bir lezzet: Tavuk Şorva

Zerdeçalın göz alıcı rengiyle süslenmiş, tavuğun lezzetiyle tadını katlamış, doyurucu, özel bir yemek...  Yemeklerinin çeşitliliği ile göz k...

Zerdeçalın göz alıcı rengiyle süslenmiş, tavuğun lezzetiyle tadını katlamış, doyurucu, özel bir yemek... 

Yemeklerinin çeşitliliği ile göz kamaştıran Iğdır mutfağının en nadide tavuk yemeklerinden biri olan Tavuk Şorva, Tadında Anadolu noktalarında yöresel lezzetlere tutkun tat avcılarını bekliyor.

Iğdır mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Tavuk Şorva, bazı yörelerde çorba olarak da bilinen, doyurucu yönü güçlü olan leziz bir yemek. Kıvamını lepe (ana malzemesi pirinç olan, bölgeye göre içine farklı ilaveler katılarak yemeklerde bağlayıcı olarak kullanılan bir pişirme metodu), göz alıcı rengini ise zerdeçaldan alıyor. Tavuk but, kuru soğan, tereyağı, zerdeçal, haspir, sivri biber, nohut, patates, lepe ve tuzla hazırlanan Tavuk Şorva, Tadında Anadolu noktalarında bu özel lezzeti tatmak isteyenleri bekliyor.

Tadında Anadolu, Ankara Esenboğa Havalimanı, Yalova, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi, Bursa Güzelyalı İDO Hızlı Feribot İskelesi ve UNIQ İstanbul içinde yer alan Foods in the Woods’da bulunuyor.

Tadında Anadolu’nun yola çıkış noktası, nice uygarlıkların beşiği Anadolu’nun her ocağında ayrı tüten o eşsiz yemeklerinin daima hatırlanması. BTA, Tadında Anadolu projesine başladığı ilk günden bu yana, Anadolu’nun 200’den fazla geleneksel yemek reçetesini titizlikle bir araya topluyor ve 500’ün üzerinde yöresel ürünü, yerinden temin ederek yerel üreticisine destek oluyor. Tadında Anadolu’da servis edilen her bir yöre yemeği, özgün tarifine sadık kalınarak, mevsiminde pişiriliyor ve misafirlere her kaşıkta ve her yudumda Anadolu’yu damaklarında hissettirecek zengin bir lezzet mozaiği sunuluyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe