Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Tarihi yarımadanın kalbinde sıradışı bir deneyim

Mimar Çağdaş Belen ve Y. Mimar Tanem Eren Belen ortaklığındaki CBTE Mimarlık, dünyanın en büyük tavuk restoran markası KFC’nin Sirkeci’de bu...

Mimar Çağdaş Belen ve Y. Mimar Tanem Eren Belen ortaklığındaki CBTE Mimarlık, dünyanın en büyük tavuk restoran markası KFC’nin Sirkeci’de bulunan restoranı için geliştirdiği tasarımla, fastfood restoranları için tanımlanmış geleneksel mimari kalıpları yeniden yorumluyor ve tarihi yarımadanın kalbinde görsel açıdan zengin ve sıradışı bir KFC deneyimi sunuyor.


Dünyanın en büyük tavuk restoranı markası olan KFC’nin Türkiye’deki restoranlarının mimari konseptlerini oluşturan ve her yeni tasarımıyla uluslararası markanın Türkiye’deki yeni yüzünü daha olgun bir noktaya taşıyan CBTE Mimarlık, alışılagelmiş fastfood restoran anlayışını bu defa tarihi ve kültürel bir bağlamda, İstanbul’un tarihi yarımadasının kalbinde, Sirkeci’de çağdaş bir dille yeniden yorumladı.

KFC’nin global kurumsal kimliğinin verilerine, yere ait bileşenleri entegre edip, mekan bağlamında modern bir dille yorumlayan, CBTE Mimarlık’ın tasarladığı KFC Sirkeci, tüm bu özellikleriyle güçlü bir duruş sergiliyor.

Hakim cephesi İstanbul Boğazı ve Eminönü İskelesi yönünde olan, kullanıcılarının pencerelerinden rahatça Galata Kulesi’ni izleyebilecekleri ve tarihi Sirkeci Tren Garı’na yakınlığıyla cezbeden KFC Sirkeci, farklı ve özel deneyimler için gerekli tüm bileşenleri bir araya getiriyor.

KFC Sirkeci’nin tasarım ve uygulama sürecinde alınan tüm ana kararlar, restoranın bulunduğu tarihi alana uyumlu ve KFC’nin kurumsal anlamda güçlü imajını sergileyebileceği bir ‘flagship’ restoranı meydana getirme üzerine verilmiş.

Dış mekan ile uyumlu doğal taş döşeme, zengin dokulu doğal ahşap ve mermerler, çiniler, CBTE Mimarlık tarafından, mekanın tamamına hakim tuğla duvarlarla birbirinin etkilerini arttırıp bütünlük oluşturan bir tavırla bir araya getirilerek yere özgü ve çağdaş bir etki yakalanmış. Restoranın içerisindeki yükseklik farkıyla, mutfak ve lobi alanları tanımlanmış ve bu sayede dikdörtgen bir lobi alanı elde edilmiş. Mekanın tavanında, tavan içi ekipmanlarını gizleme amacıyla kullanılan geçirgen mesh, bütüncül bir yaklaşımla lobinin tamamının üst örtüsü olarak kullanılmış.

CBTE Mimarlık’ın geliştirdiği ve KFC Sirkeci’yi özel kılan detaylardan biri de, restoranın en izlenebilen duvar yüzeyi için tasarlanan çini karolar olmuş ve bu karolar uygun şekilde boyutlandırılarak, tek tek elle boyanarak duvara işlenmiş.

Mimar Çağdaş Belen ve Y. Mimar Tanem Eren Belen, KFC Sirkeci’yle ilgili şöyle diyor: “KFC için Sirkeci’de tasarladığımız restoranın yalnızca fiziki özellikleri bile çok heyecan verici bir başlangıç yapmamıza yardımcı oldu. CBTE Mimarlık olarak, proje tasarım sürecinin her aşamasında projeyi daha da özel hissettiren bir detay eklemeye ve KFC’nin Türkiye’deki varlığını, mimari bağlamda bizden dokunuşlarla yeniden yorumlamaya çabaladık. Ortaya çıkan sonucun hem bizim, hem de KFC için sıra dışı ve özel olduğunu düşünüyoruz.”
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe