Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Ünlü Şef Murphy’nin ‘turna yemişli’ lezzetleri Türk mutfağıyla buluştu

Ünlü şef Marc Murphy, ABD’li kurutulmuş turna yemişi (cranberry) üreticisi ve meyve suyu markası Ocean Spray’in de ürün desteğiyle katıldığı...

Ünlü şef Marc Murphy, ABD’li kurutulmuş turna yemişi (cranberry) üreticisi ve meyve suyu markası Ocean Spray’in de ürün desteğiyle katıldığı ABD Dışişleri Bakanlığı ‘Mutfak Diplomasisi’ programı çerçevesinde Türkiye’yi ziyaret etti. Şef Murphy, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin davetlilerine turna yemişli lezzetler hazırladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Mutfak Diplomasisi’ programı kapsamında düzenlenen Türk ve Amerikan mutfağı buluşması, Food Network TV kanalında yayınlanan "Chopped" programının jüri üyelerinden ünlü şef Marc Murphy ve Türkiye Aşçılar Federasyon Başkanı Zeki Açıköz’ü bir araya getirdi. Şef Marc Murphy’nin İstanbul’da başlayan gastronomi turu, Amerikan ve Türk mutfağından çeşitli yemek sunumlarıyla Ankara’da son buldu. Murphy ve Açıköz’ün katılımıyla düzenlenen etkinlikte, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın eşi Holly Holzer Bass da yemeklerin tadına baktı.

Şef Murphy, yemeklerinde Amerikan mutfağında sıkça kullanılan kurutulmuş turna yemişini (cranberry) de kullandı. Anadolu mutfağının damak tadına da uyan tatlı-tuzlu karışımını farklı bir şekilde yorumlayan Murphy, misafirlerine turna yemişi ve yaban pirinciyle hazırlanan leziz bir pilav sundu.

Dünyanın birçok yerine turna yemişi ihraç eden ve aynı zamanda üretici kooperatifi olan Ocean Spray, turna yemişinin tadını, sağlığa yararlarını ve farklı kullanım alanlarını tanıtmak amacıyla Türkiye’de de tüketicilere ve üreticilere yönelik faaliyetler gerçekleştiriyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok