Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Ayrılık acısına iyi gelen besinler!

Boşanma ya da bir ilişkiyi sonlandırma insanda çok fazla strese sebep olabilir. Yediklerinizle kırık kalbinizi az da olsa iyileştirmeniz müm...

Boşanma ya da bir ilişkiyi sonlandırma insanda çok fazla strese sebep olabilir. Yediklerinizle kırık kalbinizi az da olsa iyileştirmeniz mümkün.

Mutluluğun sırrını besinlerde bulabilirsiniz! Eşinizden ya da sevgilinizden ayrılma süreçlerinde insan çok fazla stres yaşar. Bu da bizi yüksek kalorili yiyeceklere yönlendirebilir. Beslenmemizde ufak nüanslarla bu stresli dönemi atlatabilir. İşte ayrılıklara iyi gelecek gıdalar;

Somon Balığı
Tam bir Omega-3 deposu olan somon balığı, içerdiği besin maddeleriyle sizin adrenalin seviyenizi dengeler. Ayrıca daha sağlıklı bir cilde ve saçlara sahip olmanızı da sağlar.

Denenebilecek diğer besinler: Ton balığı, ceviz, kanola yağı, tofu

Badem
E vitamini ve çinko gibi minerallerin yanında sindirim sisteminizi de düzenler. Ayrılıkların verdiği stres ile yaşanacak problemlerin önüne böyle geçebilirsiniz.

Denenebilecek diğer besinler: Ceviz, fıstık

Yoğurt
Protein ve kalsiyum deposu olan yoğurt, stres yüzünden yaşayabileceğiniz karın ağrısı, ishal gibi durumlarda size yardımcı olacaktır.

Denenebilecek diğer besinler: Kefir, donmuş yoğurt

Bitter çikolata
Her ne kadar kalori açısından biraz fazla değerlere sahip olsa da, bitter çikolatanın mutlulukla bir ilgisi olduğu kanıtlanmıştır. Fazla tüketmemeye dikkat etmek gerekir.

Tam tahıllı kahvaltılık gevrek
İnsanlar stresli olduğunda veya morali bozuk olduğunda daha fazla karbonhidratlı yiyecekler tüketir. Bunun sebebi de beynin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan serotonin salgılamasıdır. Bu şekilde karbonhidrat tüketmek yerine tam tahıllı kahvaltılık gevrekleri tüketmekte yarar var. Bir kase süt ile tüketildiğinde midenize de iyi gelecektir.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok