Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Gastronometro dünyaca ünlü Fransız şefi ağırladı

Metro Toptancı Market’in gastronomi profesyonellerine ilham vermek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla tasarladığı Gastronometro, Frans...

Metro Toptancı Market’in gastronomi profesyonellerine ilham vermek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla tasarladığı Gastronometro, Fransa’nın en saygın mutfak sanatları okullarından Ferrandi ile yaptığı işbirliği kapsamında, fransız şef Christophe Haton’u konuk etti


11 - 12 ve 13 Kasım’da gastronomi profesyonelleri ile bir araya gelen Cristophe Haton otel ve restoran şeflerine ileri seviyede “Mutfak Sanatlarında Yaratıcılık” eğitimi verdi.

Birçok ödüllü şef ve gastronomi dünyasının önde gelen ismini kadrosunda bulunduran Ferrandi işbirliği ile gerçekleşen eğitimlere 158 kişi katıldı. Meilleur Ouvrier de France’ (en iyi meslek erbabı) madalyası kazanan Christophe Haton geliştirdiği özel tarifler ve tekniklerin yanı sıra yaratıcılık üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Yiyecek ve içecek sektöründe klasiğin dışında kabul edilen tabak sunumları ve pişirme metodları ile dikkat çeken Haton, Fransa’nın en trend tekniklerini katılımcılara aktardı.

Haton’un birbirinden özel tariflerini; uskumru, kum midyesi ve pirinç kreması ile servis edilen amuse bouche, ağır ateşte pişirilmiş yumurta ve sebze köpüğü ile başlangıç olarakservis edilen ikili çupra varyasyon ve ana yemek olarak servis edilen mısır püresi, fırında incir, confit dolmalık biber ve patates balonları oluşturdu.

Tatlı olarak ise karamelize kuruyemiş dolgusu ile vanilya dondurma küresinin tarifi paylaşıldı.

Christophe Haton çıraklık dönemini Fransa’nın Sarthe Bölgesinde geçirdikten sonra, kariyerine Michelin yıldızlı şeflerin yanında başladı. On yıl “Sous Chef” olarak görev yaptıktan sonra, aynı göreve iki sene Michelin Yıldızlı Pierre au Palais Royal restoranında devam etti, ardından aynı mutfakta “Executive Chef” oldu.

Mesleğini ve gastronomi dünyasına dair bilgilerini genç nesillere aktarmak üzere Fransız Ticaret Odası’na ait Tecomah’da eğitmenlik yapan Haton ayrıca Tecomah’da düzenlenen çok sayıda profesyonel yarışma ve fuarın da yöneticiliğini yapıyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok