Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

İpek Yolu Mutfağı

İngiltere’de Observer Food Monthly’nin 2014 yılı En İyi Yemek Kitabı Ödülü’nü kazanan İpek Yolu Mutfağı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ...

İngiltere’de Observer Food Monthly’nin 2014 yılı En İyi Yemek Kitabı Ödülü’nü kazanan İpek Yolu Mutfağı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda.

İran doğumlu İngiliz şef Sabrina Ghayour, İpek Yolu Mutfağı kitabıyla lezzet severlerle buluşuyor. Londra’da, İran ve Ortadoğu lezzetlerinin sunulduğu yemek geceleri düzenleyen Sabrina, egzotik Ortadoğu mutfağını kolayca uygulanabilecek birbirinden lezzetli 100 yemek tarifiyle İpek Yolu Mutfağı’nda bir araya getiriyor.

“Sabrina: Yemeklerimde farklı coğrafyaların sihrini kullanmayı seviyorum”
İranlı bir ailede büyüdüğü için İran yemeklerini çok seven Sabrina, Türk yemeklerine de büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu belirterek; farklı coğrafyaların, etkilerin, tatlar ve yöntemlerin yemekte adeta bir sihir yarattığını söylüyor. Ortadoğu mutfağının sıcak soğuk yemek çeşitliliğinin birbirini hiç tanımayan insanları bile kaynaştırma gücünden etkilenen Sabrina, lezzetli ve özel şeyler yaratmak için önemli gördüğü baharatlar hakkında ipuçlarını da okurlarıyla paylaşıyor.

İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayınlanan yemek kitabında mezeler ve paylaşım tabakları, ekmekler, çorbalar, yahniler ve güveçler, fırın ve ızgara yemekleri ve salatalardan, tatlılara uzanan geniş bir yelpazedeki tariflere yer veriliyor. Her ruh haline uygun, her damak zevkine hitap eden tatların yanı sıra lezzetli yemek yapmanın sırları da okurlara aktarılıyor.

Sabrina Ghayour Hakkında: Ortadoğu yemek âleminin yükselen yıldızı Sabrina Ghayour şef, yemek yazarı ve Londra’da İran ve Ortadoğu lezzetlerinin sunulduğu yemek gecelerinin karizmatik ev sahibidir. Aşçılık okullarında ve yemekle ilgili özel günlerde dersler vermektedir. The Modern Pantry’den Anna Hansen ve Grain Store’dan Bruno Loubet gibi şeflerle birlikte çalışmıştır. The Times, The Sunday Times, Evening Standard, Guardian, Independent, Telegraph, Delicious, Sainsbury’s Magazine ve BBC Good Food gibi gazete ve dergiler Sabrina’yı sayfalarına taşımıştır. İpek Yolu Mutfağı, ilk kitabıdır.
Fav ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe