Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Zeytin hasadı ve zeytinyağı üretimi

Her yıl Eylül ayında zeytinler henüz yeşilken hasada başlanır. Erken Hasat, duyusal açıdan daha zengin zeytinyağı elde etmek açısından çok ö...

Her yıl Eylül ayında zeytinler henüz yeşilken hasada başlanır. Erken Hasat, duyusal açıdan daha zengin zeytinyağı elde etmek açısından çok önemlidir. Zeytinler taraklarla ve titreşimli makinelerle nazikçe, ağacı üzmeden, incitmeden toplanır. Plastik kasalara konulup fabrikaya getirilir. Vakit kaybetmeden saatler içinde üretime alınır. 

Hasattaki özen üretim esnasında da aynen devam eder. Soğuk sıkım yapılır ki böylece zeytinyağının barındırdığı vitamin ve antioksidanlar zarar görmez. 26-27 derece gibi düşük sıcaklıklarda üretim, verimi çok düşürecek ama duyusal ve kimyasal açıdan en iyi kalitede ürünü elde etmeyi sağlar. Üretim aşamasından sonra zeytinyağı dolum yapılacağı ana kadar paslanmaz tanklarda, sıcaklık kontrollü depolarda muhafaza edilir. Bu süreçte en önemli amaç, zeytinyağını en doğal, en sağlıklı, en taze ve en lezzetli haliyle tüketiciye sunmaktır. Olive Farm, Zeytindostu Derneği’nin düzenlediği 2013 yılı Naturel Sızma Zeytinyağı yarışmasında Memecik çeşidi zeytinyağıyla kazandığı gümüş madalya ile kalitesini de tescilledi.

Olive Farm Çiftlik genel bilgi  Olive Farm Çiftlik Amerikalı Sanayici Richard Rosenberg tarafından 350 dönüm arazi üzerine Datça’da kuruldu. 2005 yılında Richard, yaşlanması sebebiyle Olive Farm’ı İstanbullu bir Datça aşığına sattı ve memleketine döndü. O zamandan beri Olive Farm arazileri daha da genişledi ve tamamı Organik Tarım Sertifikası elde etti. Böylece üretimden tüketime her aşaması kontrollü, her türlü kimyasal girdiden uzak bir üretim sistemi kuruldu. Organik çiftlikten elde edilen ürün çeşitleri arttı, insanların tabiatı bizzat yaşayabilmeleri için Guesthouse eklendi. Bu arada teknoloji ve bilgi tazelendi.

Bugün Olive Farm’ın organik bahçelerinde yetişen zeytinlerden zeytinyağı, envai çeşit meyvelerinden reçeller ve sirkeler üretiliyor, kekikler, biberiyeler zeytinyağına ve sirkelere aroma vermek için toplanıyor. Sağlıklı bir güzellik için zeytinyağlı doğal bakım ürünleri üretiliyor, hasat döneminden sonra budanan zeytin ağaçlarından çiftlikteki marangoz atölyesinde hepsi birer tasarım ürünü mutfak malzemeleri ve oyuncaklar yapılıyor. Olive Farm, doğanın verdiklerini en doğal halleriyle raflarına yerleştirmeyi amaçlıyor.Fav
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe