Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kışa hazırlanmak için bitki çayı önerileri

Havaların soğumasıyla, sağlıklı yaşama katkı sağlayan, hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı olan bitki ve meyv...


Havaların soğumasıyla, sağlıklı yaşama katkı sağlayan, hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı olan bitki ve meyve çaylarına olan ilgi arttı. 
Bitki çayları pazarının önemli temsilcilerini aynı çatı altında toplayan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), kış aylarına girerken tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla açıklamalar yaptı. MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan Ihlamur, Kuşburnu, Ekinezya, Zencefil ve Adaçayı gibi geleneksel bitki çaylarının tercih edildiğini belirtti. Yurdagül tüketicilere sağlıklı beslenme için güvenilen firmaların poşetli bitki ve meyve çaylarını içmelerini tavsiye etti.

Havaların soğumasıyla kışın olumsuz etkilerinden korunmak isteyen tüketiciler bitki ve meyve çayı tüketimini artırdı. Tüketiciler, kış aylarında hastalıkların belirtilerini azaltmakla birlikte yaşam kalitesini artırmak ve keyif için bitki ve meyve çaylarına yöneliyor.

Bitki ve meyve çaylarının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve tüketicileri bilinçlendirmek için çalışmalar yapan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği’nden yapılan (MÜMSAD) açıklamaya göre, mevsim geçişinin yaşandığı bu dönemde tüketiciler Ihlamur, Kuşburnu, Ekinezya, Zencefil ve Adaçayı gibi geleneksel bitki çaylarını tercih ederek bağışıklık sistemini güçlendirebilirler. Bağışıklık ile birlikte yaşam kalitesi artırmak isteyen tüketicilere ise antioksidan içerikli yeşil çay, beyaz çay ve rooibos içeren ürünler öneriliyor.

MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, tüketicilerin sağlıklı yaşam bilincinin artması ve yeni lezzetler keşfetme isteğiyle bitki ve meyve çaylarına ilgi gösterdiğini belirtiyor. Son dönemde önemini giderek artıran bitki, meyve çayları ve yeşil çayların kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan, içerdiği etken maddeler ve uçucu yağlar sayesinde sağlığa yararlı ve doğal ürünler olduğunu vurgulayan Yurdagül, tüketicileri bilinen firmaların poşetli bitki ve meyve çaylarını tercih etmeleri konusunda uyarıyor.

Yurdagül şunları söylüyor: “MÜMSAD olarak tüketicileri açıkta satılan bitki ve meyve çaylarına karşı uyarıyoruz. Kontrollü bir üretim standardı olmayan açıkta satılan ürünlerden uzak durmalarını, güvenilir firmaların hijyeni ve doğallığı bir arada sunan, üretimin her aşamasında analiz edilen poşetli bitki çaylarını tüketmelerini tavsiye ediyoruz.”

Metin Yurdagül, poşetli bitki ve meyve çayı pazarının büyümesi ve tüketicilerin doğru bilgilendirmesi için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe