Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Sağlıklı ve Keyifli Ürünlerle Kendinizi Ödüllendirin

Kilo kontrolü önemli bir sağlık endişesi olduğundan beri, yenilikçi üreticilerden tüketicilerin iştahları ile kalori alımı ve kan şekeri kon...

Kilo kontrolü önemli bir sağlık endişesi olduğundan beri, yenilikçi üreticilerden tüketicilerin iştahları ile kalori alımı ve kan şekeri kontrolü dengelerini sağlayabilmeleri için seçenekler sunmaları bekleniyor. 
Nielsen’in güncel bir raporunda şu ifadeler yer alıyor: “Dünya çapında ankete katılanların %49’u kendini aşırı kilolu olarak görüyor ve %50’si aktif olarak kilo vermeye çalışıyor.[i] ” BENEO’nun tüketici araştırması bu bulguları doğruluyor ve tüketicilerin yağ ve şeker alımını giderek daha çok azalttıklarını gösteriyor (sırasıyla %61 ve %60 oranlarında[ii]).

Etkili kilo kontrolünde her kalori önemlidir ve doğru bileşenlerle formülasyonları yeniden düzenlemek sağlıklı kiloya ulaşmaya çabalayan Avrupalı tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için en kolay yoldur. BENEO geçtiğimiz günlerde FiE 2015 fuarında (Avrupa Gıda Bileşenleri Fuarı) bileşenlerinin, geliştirilmiş besinsel profili olan, tat, kremamsılık, kıvam ve damak tadı taleplerini karşılayan, lezzetli ürünlerin yaratılmasına nasıl yardımcı olabileceğini gösterdi. Araştırmalarını derinleştiren BENEO-Technology Center (BENEO Teknoloji Merkezi), genellikle yiyeceklerdeki şeker ve/veya yağ içeriğinin azaltılması ile ilişkili olarak BENEO’nun fonksiyonel bileşenlerinin çok yönlü potansiyelini ortaya koyan çeşitli ürün konseptleri yaratmak için teknik zorlukları yenme konusunda ustalaştı.


Sağlıklı, keyif veren şekerleme ve pastalar
Bu yıl Paris’teki FiE’deki ürün konseptleri, BENEO’nun sağlıklı zevkler temasını ortaya koyan çeşitli şekerleme ve pasta lezzetlerini içeriyordu. Konseptler arasında BENEO’nun yeni nesil şekeri Palatinose™ (izomaltuloz) içeren düşük glisemikli çikolatalı mus ve BENEO’nun pirinç nişastası Remy DR içeren yağı azaltılmış çikolata dolgulu kurabiyeler yer aldı.

Önde gelen bilim insanlarına göre[iii] düşük glisemikli beslenmenin kilo kontrolüne yardımcı olma potansiyeline sahip olduğuna dair artan kanıtlar mevcut. Bu alanda gerçekleştirilen geniş bilimsel çalışmalar doğrultusunda, BENEO hindiba kökü lifleri Orafti® Oligofruktoz ve İnülin bileşenlerinin kan şekerini düşürücü özellikleri için olumlu EFSA görüşü, ayrıca Palatinose™ (isomaltuloz) ve ISOMALT bileşenleri için Avrupa Sağlık Beyanı onaylıdır. Bunlara ek olarak güncel bilimsel araştırma, BENEO’nun hindiba kökü liflerinin her yaştaki tüketicinin uzun vadede doğal olarak daha az yemesine yardımcı olduğunu doğruladı. Palatinose™‘un, enerji metabolizmasında yağ oksidasyonunun daha iyi olmasını desteklediği, vücut kompozisyonu ve kilo kontrolü için potansiyel olarak fayda sağladığı klinik deneylerle kanıtlanmıştır. BENEO’nun bilimsel olarak kanıtlanmış bileşenleri, etkili kilo kontrolünün desteklenmesi için Avrupalı tüketicilerden gelen talebin karşılanması adına gıda üreticilerine heyecan verici pazar fırsatları sunuyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe