Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Ünlü anneler çocuklarıyla somondan lolipop yaptı

Sağlıklı beslenme alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren başlar. Deniz ürünleri tüketmek de sağlığımız için büyük önem taşır. Norveç Deniz Ürü...


Sağlıklı beslenme alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren başlar. Deniz ürünleri tüketmek de sağlığımız için büyük önem taşır. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi çocukluk döneminde somon tüketiminin önemi konusunda farkındalık yaratmak için “ Pink Fish (Pembe Balık )” isimli bir workshop organize etti. 

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin davetlisi olarak workshopa katılan ünlü anneler Ayşe Kucuroğlu, Pınar Altuğ, Ece Doğulu, Açelya Akkoyun, Ayşe Tolga, Hande Kazanova, Deniz Berdan, Burcu Ziyal, İdil Tatari ve Nevşah Fidan Karamehtmet genç şefler Altuğ Tezer ve Hasan Tatar’dan somon pişirme tekniklerini ve somonu çocuklara sevdirme yöntemlerini öğrendi

Genç şefler ünlü anneler ve çocuklarıyla, somondan lolipop ve sandviç yaptı.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren başlar. Deniz ürünleri tüketmek de sağlığımız için büyük önem taşır. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi çocukluk döneminde somon tüketiminin önemi konusunda farkındalık yaratmak için “ Pink Fish (Pembe Balık )” isimli bir workshop organize etti. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin davetlisi olarak workshopa katılan ünlü anneler Ayşe Kucuroğlu, Pınar Altuğ, Ece Doğulu, Açelya Akkoyun, Ayşe Tolga, Hande Kazanova, Deniz Berdan, Burcu Ziyal, İdil Tatari ve Nevşah Fidan Karamehtmet genç şefler Altuğ Tezer ve Hasan Tatar’dan somon pişirme tekniklerini ve somonu çocuklara sevdirme yöntemlerini öğrendi

Protein, Omega 3, vitamin ve mineraller açısından zengin olan somonun tüketimi her yaşta olduğu gibi çocukluk çağında da büyük önem taşıyor. Bilindiği üzere Norveç somonu kalbe, beyne ve cilde iyi geliyor. Aynı zamanda çocukluk döneminde allerjiyi önlüyor. Omega 3 açısında zengin somonu haftada 1 tüketen çocuklar allerjiye daha az eğilimli oluyor.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, ünlü anneler ve çocuklarını somon tüketimi gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Pink Fish isimli workhop’a davet etti. Somonu çocuklara sevdirmek için yola çıkan Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin öncülüğünde gerçekleşen workshop kapsamında genç şefler Altuğ Tezer ve Hasan Tatar, ünlü anneler ve çocuklarıyla bir araya geldi.

2 Aralık Çarşamba günü Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) gerçekleşen workshop’a, Ayşe Kucuroğlu, Pınar Altuğ, Ece Doğulu, Açelya Akkoyun, Ayşe Tolga, Deniz Berdan, Hande Kazanova, Burcu Ziyal, İdil Tatari ve Nevşah Fidan Karamehtmet çocuklarıyla birlikte katılarak somon pişirme tekniklerini işin uzmanından öğrendi.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin markası NORGE’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Pink Fish Workshop” kapsamında, genç şefler Altuğ Tezer ve Hasan Tatar, çocuklara somonu sevdirmek için doğru somon pişirme tekniklerini ve somonla yapılan özel lezzetleri ünlü annelerle paylaştı.

Çocuklara somonu sevdirmek için neler yapmalısınız?
Etkinlikte çocuklar için geliştirilen somonlu tarifleri paylaşan şef Altuğ Tezer, “bildiğiniz üzere somon çocuklar için çok değerli bir deniz ürünü ve haftada en az bir kez tüketilmesi şart. Bu nedenle somonu çocuklara sevdirmemiz gerekiyor. Somonu çocuklara sevdirmenin değişik yöntemleri bulunuyor. Yöntemlerden biri çocuğunuzun sevdiği değişik yiyeceklere somonu adapte etmek.

Örneğin çocuğunuz köfte seviyorsa
somondan köfte yapabilir ya da çorbasının içine somon katabilirsiniz. Aynı zamanda balığın kemik suyuna çocuğunuzun sevdiği sebzeleri katarak çorba hazırlayabilirsiniz.

Başka bir yöntem ise somonu çocuğunuzun sevdiği değişik yiyeceklerle birlikte kombine etmek. Eğer çocuğunuz patates seviyorsa patetesle, makarna seviyorsa makarna ile ya da pilavla birlikte servis edebilirsiniz. Birlikte somon pişirmek de çok eğlenceli olabilir. Somona ellerinizle şekiller verebilir ya da değişik kurabiye kalıplarını kullarak onların sevdiği çizgi film kahramanları veya balık, kelebek gibi figürlerle somonu şekillendirebilirsiniz” dedi.

Somondan lolipop ve sandviç yaptılar
Genç şefler, “Pink Fish Workshop” kapsamında somonu çocukların severek tükettiği lezzetlere uyarladı. Genç şefler Altuğ ve Hasan, somondan lolipop, sandviç yaptı. Ünlü anneler ve çocukları bu özel reçeteleri çok beğendi.

Lezzetli bir somon yemeği için pişirme derecesi çok önemli
Altuğ Tezer, ünlü annelere somon pişirmenin püf noktaları hakkında bilgiler de verdi. Tezer, “Kaliteli ve besin değeri yüksek somon yemek istiyorsanız az pişirmek altın kural. Norveçli şeflerin yaptığı birçok denemeden sonra somonu en iyi pişirme derecesi ve süresi belirlendi. Fırında pişiriyorsanız iç sıcaklığın 150 derece olması ve 10 dakika pişmesi yeterlidir. Ocakta pişiriyorsanız somonun eşsiz lezzetine varmak için orta dereceli ateşte 3-4 dakika pişmesi en idealidir. Etin iç renginin biraz pembe kalması en önemli somon pişirme kurallarından biridir” dedi.

Somon her yiyecekle uyum sağlayan bir balık
Somonun birçok yiyecekle uyum sağladığını belirten şef Hasan Tatar “Somon çok uyumlu bir balık, hemen hemen her şeyle birlikte kombine edebilirsiniz. Sadece yağ ve limonla hazırlanacak pratik bir sosla somonu çiğ olarak bile tüketebilirsiniz. Ayrıca değişik sebzelerle birlikte farklı yemekler yapabilir, salatalarınızda kullanabilirsiniz. Pestolu, domatesli, kremalı ve tereyağlı soslar ile hazırlanan somonlar ana yemeklerinizin vazgeçilmezi olabilir” dedi.
Fav ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe