Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kahvenizi nasıl alırdınız?

Kahve Limanı, alışıldık kahve deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor, kahveye hakettiği değeri veriyor ve nitelikli kahveyi sevenleriyle bul...

Kahve Limanı, alışıldık kahve deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor, kahveye hakettiği değeri veriyor ve nitelikli kahveyi sevenleriyle buluşturuyor.

Yaklaşık 20 yıllık kahve deneyiminin devamı olan Kahve Limanı bu sektörde 2015’in Ocak ayından itibaren hizmet vermektedir. İlk şubesini Trump Tower’da açtıktan sonra Eminönü ve Eyüp şubeleri ile zincirini genişletmeye devam etmekte.

Dünyanın en meşhur kahve çekirdeklerini bölgesinden getirten Kahve Limanı nitelikli kahveyi 3. Dalga kahve akımıyla sizlere sunuyor.

İŞİNİN UZMANI EKİP

Kahve piyasasını yakından tanıyan donanımlı profesyoneller ve deneyimleri ile yola çıkan Kahve Limanı, nitelikli kahve ithalatı gerçekleştiriyor. Çeşitli coğrafyalardan yeşil olarak getirtilen mikrolot çekirdekler burada profesyonel makinelerde, her çekirdeğin kendi uygunluk derecesine göre kavruluyor, demleniyor ve müşterilere sunuluyor.

DEMLEME KAHVE NASIL HAZIRLANIYOR?

Kahve Limanı’nda “demlenen” kahve türlerinin 3. dalga kahve akımını temsil ettiğini ifade eden Kahve Limanı kahve danışmanı Kemal Kitapçı, “Uyguladığımız yöntemler bilinen kahve yapma yöntemlerinden son derece farklı.

Güney Amerika, Etiyopya ve Orta Amerika gibi dünyanın en ünlü kahve üreticisi ülkelerinden getirdiğimiz yeşil çekirdek kahveyi, yine özel olarak getirttiğimiz makinelerde kavurduktan sonra, müşterinin tercihine göre ‘chemex’ yönteminden başka dripper, syphon gibi özel demleme teknikleriyle içime hazır en mükemmel hale getiriyoruz” dedi.

YÖRESEL TATLAR KAHVE LİMANI’NDA

Kahve Limanı şubelerinde çalışan tüm personelin özel kahve eğitimine sahip olduğuna dikkat çeken Kitapçı, “Menümüzde latte, espresso, mocha gibi bilindik kahve çeşitlerinin yanı sıra yöresel özgün tatlara sahip kahveler de mevcut.

Örneğin, kahve piyasasında özel bir yere sahip olan Etiyopya’nın yöresel kahveleri sidamo ve yirgacheffe’nin yanında, Guatemala, Brezilya ve Orta Afrika gibi kahve ülkelerinin bölgesel lezzetlerini de sunuyoruz” diye konuştu. Kahve Limanı şubelerinde Asya’nın en ünlü çay çeşitlerinin de yer aldığını kaydeden Kitapçı, “Asya’nın en meşhur içeceği çaydır.

Sri Lanka ve Hindistan gibi çayıyla meşhur ülkelerin yöresel çayları da limanlarımızda bulunuyor. Ayrıca yiyecek menümüzde özel üretim sandviçlerimiz, kruvasanlarımız, turta ve pastalarımız da kahve tutkunlarını bekliyor” dedi.
Fav


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok