Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Aşkla hazırlanmış en tatlı tarifler

Bolluk ve bereketin simgelerinden kutsal pirinç tanesi ile içine sevgi katarak hazırlanmış bir yemeğe kim hayır diyebilir…  Bu yıl Sevgilile...

Bolluk ve bereketin simgelerinden kutsal pirinç tanesi ile içine sevgi katarak hazırlanmış bir yemeğe kim hayır diyebilir… 

Bu yıl Sevgililer Günü’nde aşkın mutfakta piştiğini göstermenin en tatlı yollarından biri Sezon siyah pirinçli peynir keki ve Sezon rüyadayım smoothie’den geçiyor

Bu yıl Sevgililer Günü’nün en tatlı anına hazırlık mutfakta başlıyor. Aşk enerjisiyle giriyoruz mutfağa ve Sezon’un renkli ve özel ürünleriyle soframızı canlandıracak tariflerini uygulamaya başlıyoruz; ne de olsa aşk mutfakta pişer… Temel malzememiz bolluk ve bereketin sembollerinden pirinç ama gün özel olunca pirincimiz de özel oluyor ve seçimimizi Sezon’un niş ürünlerinden siyah pirinçten yana kullanıyoruz. Yemeğimizi tatlandıracak yan malzemelerimizi de hazırlayıp üstüne bir tutam sevgi kattıktan sonra sevgilimizin kalbine giden yola çıkabiliriz.

Siyah pirinçli New York Usulü peynir keki ve Sezon Rüyadayım Smoothie Sevgililer Günü sofrasının en tatlı anına eşlik edecek.

SEZON SİYAH PİRİNÇLİ NEW YORK USULÜ PEYNİR KEKİ
Malzemeler (6 Kişilik)
1 bardak Sezon Siyah Pirinç (haşlanmış)
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kakaolu bisküvi ya da limonlu light bisküvi
1 paket vişne jölesi (tarifine göre yapıldıktan sonra haşlanmış pirinç ile karıştırılacak)
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Dolgu İçin: 4 paket Labne light peynir, 1+1/4 su bardağı şeker, bir limonun kabuğunun rendesi, bir çay kaşığı toz vanilya, 4 büyük yumurta (oda sıcaklığında), 1 dolu çorba kaşığı kepekli un, ½ su bardağı taze krema (oda sıcaklığında)

Üstünü ve Altını Kaplamak İçin: Hazırladığınız vişne jöleli Sezon Siyah pirinçle karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hazırlanışı
1.Fırının üst kısmına doğru fırın rafını yerleştirin ve fırını önceden 175 dereceye ısıtın.
2. Kekin tabanı için büyükçe bir kasede bisküvi kırıntılarını ve şekeri karıştırın, sonra zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın. 23 cm çapındaki ve yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı kalıbın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın. (Biz Anneler Günü için kalpli kalıp kullandık. Özel günler için siz de bu kalıplardan kullanabilirsiniz)
3.Fırında dokuz dakika kadar pişirin ve dışarı alın.
4.Fırın ısısını şimdi 260 dereceye yükseltin.
5. Büyükçe bir kasenin içinde elektrikli çırpıcının orta hızıyla krem peyniri ve şekeri çok iyi çırpın. Peynir artık krema gibi olmalı ve hiç pütür kalmamalıdır. Çok fazla çırpmamalısınız, aksi halde fazla havalanma kekin üstünde çatlamaya yol açar. Makineyi yavaş hızda çalıştırarak limon rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Şimdi artık yumurtaları birer birer bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam etmelisiniz. Ara sıra kasenin kenarlarını sıyırarak peynirin pürüzsüz olmasını sağlayın. Unu ekleyip karıştırın ve en son kremayı karıştırın. Bu karışımı kek kalıbındaki bisküvi tabanının üzerine boşaltın.
6.Fırında 11 dakika pişirin. Şimdi hemen fırın ısı düğmesini 95 dereceye getirin ve peynir kekinin ortası artık sertleşmeye başlayınca dek fırının kapağını açmadan pişirin. Bu süre yaklaşık 40 dakika alır. Fazla pişirmeyin, sertleşir.
7.Kalıbın iç çevresinden bir bıçakla geçin ve fırının tel çubuklu rafı üzerine oturtun. Üç saat soğumaya bırakın.
8. Üstünü plastikle kapayarak buzdolabında en az üç saat, tercihen bir gece bekletin.
9.Keki yuvarlak bir kaseye alarak Sezon Siyah Pirinçli jöle ile kekein üstüne iyice kaplayın. Aynı işlemi isterseniz kenarlarına da uygulayabilirsiniz. Servis için sıcak suya batıracağınız bir bıçakla dilimler kesip servis edin.

SEZON RÜYADAYIM SMOOTHİE
Malzemeler:
½ su bardağı SEZON haşlanmış siyah pirinç ve suyu
250 gr çilek
1 adet muz
3 yemek kaşığı yaban mersini
10-15 adet dondurulmuş frambuaz
10-15 adet dondurulmuş böğürtlen
250 ml yağsız yoğurt
150 ml süt
1 top vanilyalı dondurma (ya da 1 tatlı kaşığı vanilya şurubu)
İsteğe bağlı şeker

Hazırlanışı
1-Sütü ve yoğurdu blenderdan geçirerek buzdolabında bekletin.
2-Muz ve yaban mersinini buzlukta 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra buzluktan çıkararak haşlanmış pirinci ve suyunu, dondurulmuş meyveleri ve vanilyalı dondurmayı blenderden geçirin.
3- Saplarından ayrılmış çilekleri süt ve yoğurt karışımına ilave edin. Yaklaşık 15 saniye daha blenderde karıştırın. Ve diğer malzemelerin üstüne ilave edin.
4-Spatula yardımıyla tamamen karıştığından emin olun.

Çilekle süsleyerek servis edin.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok