Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Döner Yiyerek Zayıflayın

Et fiyatlarının artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte döner tüketimi her geçen gün artıyor. Peki döner kilo yapar mı,...


Et fiyatlarının artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte döner tüketimi her geçen gün artıyor. Peki döner kilo yapar mı, nasıl tüketilmeli ve nelere dikkat edilmeli?

Vücudumuz büyümek, gelişmek ve özellikle hastalıklara karşı direnç sağlayabilmek için proteine ihtiyaç duyar. Kişilerin günlük enerjilerinin yüzde 12 ile 15'i proteinlerden sağlanırken et en iyi protein kaynaklarından biridir. Kırmızı et, kırmızı kan hücrelerini oluşturmak ve sinir sistemini sağlıklı tutmak için gerekli olan B12 vitamini, deri sağlığı ve hücrelerin yapılanması için gerekli olan çinkoyu içerir. Aynı zamanda kırmızı ette A, D vitaminlerinin dışında içerisinde kullanılabilir kaliteli demir bulunur.

Günümüzde yeme-içme alışkanlıklarının değişmesi ve et fiyatlarının artması dönere olan ilgiyi her geçen gün arttırıyor. Peki döner kilo yapar mı, nasıl pişirilmeli ve nasıl tüketilmeli.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Döner Market Kurucu Ortağı Özüm Sönmezalp, “Dikkat ederseniz döner yiyerek kilo bile verebilirsiniz.

Spor yapan ve düzenli olarak döner yiyerek zayıflayan müşterilerimiz var ve ayda 2-3 kilo verebiliyorlar. Ama döner yerken bazı konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Biz döneri kişiye özel porsiyonlarla 70 gr, 100 gr, 110 gr olarak müşterilerimize sunuyoruz. Spor yapan ve diyet menü talep eden müşterilerimize ise sade döner ve yanında salata veriyoruz. Böylece kızartma ve ekmek ürünleri menüde yer almıyor.

Dolayısıyla doğal ve katkı maddesi olanürünler sunmamış oluyoruz. Ayrıca döner yerken asitli içeceklerden kaçınmalı, yanında ayran veya yoğurt tüketmelisiniz. Bol salata veya sebze ile birlikte tüketirseniz de sindirimi kolaylaştırmış olursunuz. Bununla birlikte döner yediğiniz restorandaki etin kalitesi, hijyeni ve pişirilme tekniği çok önemli.” dedi.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok