Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Gerçek dönerin leziz sırlarını açıkladı

Kaliteli yiyecek ve hizmetleri ile hayata farklı bir lezzet katan Lezzet Co. Döner, kısa zamanda büyük beğeni toplayan meşhur dönerinin sırl...

Kaliteli yiyecek ve hizmetleri ile hayata farklı bir lezzet katan Lezzet Co. Döner, kısa zamanda büyük beğeni toplayan meşhur dönerinin sırlarını açıkladı.

Açıldığı günden bu yana büyük beğeni toplayan ve bağımsız gurmeler tarafından Türkiye’nin en iyi 10 dönercisinden biri seçilen Lezzet Co. Döner, başarısının en büyük sebebi olan meşhur dönerinin sırlarını açıkladı.

Lezzet Co. Yiyecek Kurucu Ortağı Barış Tansever, “Döner etinin lezzetini birçok unsur belirler. Bunların başında tabi ki kullanılan etin hangi hayvanlara ait olduğu gelir. Hayvanların nasıl yetiştiği, etin nasıl marine edildiği, ne kadar dinlendirildiği, yağ oranı, ne kadar süre pişirildiği gibi kriterler, etin tadında büyük fark yaratır. Çoğu kişi tarafından göz ardı edilen bir kriter ise, ateşin ne ile yakıldığıdır. Biz restoranımızda meşe odunu destekli ateş kullanıyoruz. Böylece elektrik ve doğal gazın icadından önce keşfedilen dönerin gerçek tadını sizlere sunabiliyoruz” dedi.

İyi bir dönerde kuyruk yağı kullanmanın gereksiz olduğunu belirten Tansever, “Eğer döner iyi bir şekilde pişmişse ve etlerin kalitesi de iyiyse, tadı zaten mükemmel olacaktır” dedi. Ayrıca Lezzet Co. Döner’de pişirilen döner içeriğinde kesinlikle kıyma kullanılmadığını da belirtti.

Lezzet Co. Döner, döneri porsiyon, tombik ekmek, lavaş ve pilav üstü olmak suretiyle dört farklı şekilde sunuyor. Etler restoranda pişiriliyor ve kesiliyor. Kullanılan etler, Lezzet Co. Döner tarafından bizzat seçilen, Trakya ve Marmara bölgesinde yetiştirilen küçük ve büyük baş hayvanlardan elde ediliyor. Dönerde yüzde 30 oranında kuzu döş ve yüzde 70 oranında dana but kullanılıyor. Döner üretiminde organik ya da inorganik hiçbir katkı maddesi kullanılmadığı gibi, dondurulmuş ete de yer verilmiyor.

Döner, yine sağlık ve temizlik standartları sebebiyle restoranın mutfağında ve müşterilerin görebileceği bir noktada pişirilir. Döner yol kenarında toza ve kire açık bir mekanda değil, restoranın en iç yerinde korunaklı mutfakta duruyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe