Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Yaşlılıkta kemik sağlığınızı ihmal etmeyin!

Kemiklerin güçlenmesini sağlayan, diğer süt ürünlerine göre kalsiyum içeriği daha fazla olan peynir, yaşlı beslenmesinde büyük önem taşıyor....

Kemiklerin güçlenmesini sağlayan, diğer süt ürünlerine göre kalsiyum içeriği daha fazla olan peynir, yaşlı beslenmesinde büyük önem taşıyor. 

Sektörünün yenilikçi markası Muratbey de özellikle yaşlıların rahatlıkla tüketebileceği %25 daha az tuzlu Burgu, Sürmeli ve Topi ürünleriyle dikkat çekiyor.

Türkiye'nin önde gelen peynir markalarından Muratbey, her yıl 18 – 24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası'nda yaşlı beslenmesinde peynirin önemine işaret eden bir açıklama yaptı. Açıklamada, protein ve kalsiyum deposu olan peynirin her damak tadına göre çeşitlerinin bulunduğu, yumuşak yapısı ve her öğünde yenebilir olması nedeniyle yaşlı beslenmesinde çok önemli bir yer tuttuğu ifade edildi.

Bireylerin yaşlandıkça, gençlik yıllarına göre daha az enerji harcadıklarının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kas kütlesi ve gücündeki eksilme fiziksel aktivitede de azalmalara neden oluyor. Bununla birlikte bireyin günlük harcadığı enerji ile kemik mineral yoğunluğu eksiliyor. Bu durum halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz ile ilişkilidir. Osteoporoz, kemiğin mineral yoğunluğunun azalıp daha zayıf ve kırılabilir hale gelmesi ile ortaya çıkan, tüm iskelet sistemini, dolayısıyla da yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıktır. Kemik sağlığının korunması ve desteklenmesi için de günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Günlük kalsiyum ihtiyacı ise 1.200 mili gramdır. En iyi kalsiyum kaynakları da süt ve süt ürünleridir. Peynirin ise diğer süt ürünlerine göre kalsiyum içeriği daha fazladır.”

Muratbey ürünleri %25 daha az tuzlu

Tuz tüketimini azaltmaya yönelik çalışmalara devam edilen Türkiye'de artık peynirden, zeytine, salçadan ekmeğe kadar birçok üründe tuz oranı azaltılıyor. Peyniri günün her saatinde yenilen, sağlıklı alternatif bir ürün olarak konumlandıran sektörünün yenilikçi markası Muratbey de, peynir sektöründe %25 daha az tuzlu ürünleriyle dikkat çekiyor. Muratbey'in özellikle Burgu, Sürmeli ve Topi peynirleri tansiyon, kalp damar hastaları, kilo kontrolü ya da diyet yapanlar için öneriliyor.
Fav


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe