Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Makarna atölyesinde lezzet deneyimi…

‘Kristal Lezzet Ödülü’ne sahip dünyadaki ilk ve tek makarna markası Selva Gıda, İtalyan Şef Danilo ZANNA ve Mövenpick Hotel baş aşçısı Giova...

‘Kristal Lezzet Ödülü’ne sahip dünyadaki ilk ve tek makarna markası Selva Gıda, İtalyan Şef Danilo ZANNA ve Mövenpick Hotel baş aşçısı Giovanni Terracciano liderliğinde ürün gamına yeni eklediği ‘Akıllı Makarnalar’ ile lezzetli ve sağlıklı makarnaları deneyimletti.

Sağlık ve lezzeti bir arada sunan, kalitesinin özünde yüksek kalitede hammadde kullanımı yatan Selva Gıda, Mövenpick Hotel Istanbul’da, İtalyan Şef Danilo ZANNA ve Mövenpick Hotel baş aşçısı Giovanni Terracciano liderliğinde makarna atölye çalışması düzenledi. Atölye çalışmasında Selva’nın ürün gamına yeni eklediği ‘Ruşeymli Makarna’, ‘Tam Buğday Makarnası’ ve ‘Yulaflı Makarna’dan oluşan “Akıllı Makarnalar”serisinden hazırlanan tariflerle katılımcılara makarna deneyimi yaşatıldı.

Avrupalı 100’ü aşkın şef ve tadım uzmanı tarafından mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri değerlendirmek için yapılan kör tadım testi (marka ismi gizlenerek yapılan test) değerlendirmelerinden yüzde 90 üzerinde puan alarak, gıda alanında tat ve kalite konusunda en önemli ve itibarlı ödüllerden biri olarak kabul edilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’nün ve ‘kalite ve lezzette istikrar’ anlamına gelen ‘Kristal Ödül’ün de sahibi olan Selva Gıda’nın, bu ödüle layık görülen dünyadaki ilk makarna markası olma özelliği bulunuyor.

Selva’nın lezzet ve kalitesinin özünde yüksek kalitede hammadde kullanımı olduğunu belirten Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu “Selva makarnayı yalnızca amber Anadolu durum buğdayı irmiği ve sudan üretiyoruz.“Selva ürünleri ile ‘damak tadınızdan ve lezzetten ödün vermeden sağlıklı beslenebilirsiniz’ diyoruz. Selva Gıda olarak amacımız insanları ‘Gerçek Gıda’ ile buluşturmak. Giderek hızlanan günlük hayatımızda yemeğe ayırdığımız süreler de kısalıyor. Dolayısıyla hem pratik hem de sağlıklı ürünler daha çok ön plana çıkıyor. Ürün gamımızı geliştirirken bu doğrultuda hareket ediyor ve sağlık ile lezzeti buluşturan yenilikçi ürünler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Sağlıklı nesiller için ‘Akıllı Makarna’…

Selva Gıda, ‘Ruşeymli Makarna’, ‘Tam Buğday Makarnası’ ve ‘Yulaflı Makarna’dan oluşan “Akıllı Makarnalar” serisi ile hem çocukların hem de gençlerin sağlıklı beslenmesine katkı sağlıyor.

‘Akıllı Makarnalar’ın Ar-Ge çalışmalarında da yer alan Prof. Dr. Adem Elgün, buğdayın en hayati besin deposu olan ruşeymin içeriğinde bulunan yüksek miktarda besinsel liflere, vitamin E, folik asit, ve B1 kompleksi vitaminlerine, kalsiyum, fosfor, potasyum ve çinko gibi minerallere, doymamış esansiyel yağ asitlerine, doğal şekerlere, yumurta, et ve süt kalitesinde proteinlere sahip çok yoğun ve zengin bir besin maddesi olarak kabul edildiğini belirterek; “1 ton buğdaydan 1 kilogram elde edilebilen ruşeym, içeriğindeki E vitamini sayesinde çok güçlü bir antioksidan özelliğine sahip. Çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlenmesinde de etkili olan ruşeym, B1 ve B2 vitaminleri ile çocukların motor ve dil gelişimlerine katkıda bulunurken içerdiği yüksek miktardaki fosfor, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri zihinsel gelişimlerinde rol oyuyor. Çinko içeriğinin merkezi sinir sisteminin gelişimi ve fonksiyonlarında, demir mineralinin de çocukların zihinsel gelişimi, okul performansı, konsantrasyonu ve hafızası üzerinde olumlu etkileri bulunuyor” açıklamasında bulundu.

‘Tam Buğday Makarnası’ ise içeriğinde hem kepek hem de ruşeym içeriyor. Klasik makarnaya göre daha fazla lif ve proteine sahip. Böylece, sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olurken lifli yapısı ile de tokluk hissi veriyor. Protein açısından yağ ve süt kadar önemli olan yulafın kullanıldığı ‘Yulaflı Makarna’ da demir, magnezyum, manganez, çinko, E vitamini ve B grubu vitaminlerini içeriyor.Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe