Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Ramazan sofralarına lezzet katıyor

“Abartmıyoruz, çok kabartıyoruz” mottosuyla hamur işlerine lezzet katan Yuva, iftar ve sahur sofraları için özel tarifler sunuyor. Bu tarifl...

“Abartmıyoruz, çok kabartıyoruz” mottosuyla hamur işlerine lezzet katan Yuva, iftar ve sahur sofraları için özel tarifler sunuyor. Bu tariflere ulaşmak, Ramazan boyunca birbirinden lezzetli hamur işleriyle sofranızı şölene çevirmek istiyorsanız Facebook ve Intagram’da Yuva Club hesaplarını takip edebilirsiniz.

Ev hanımlarının yıllardır mutfaktaki en büyük yardımcısı olan Yuva, “Abartmıyoruz, çok kabartıyoruz” mottosuyla hamur işlerine lezzet katıyor. Yuva, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur sofralarını sofraları şölene çevirmek isteyenler için https://www.facebook.com/yuvaclub ve http://instagram.com/yuvaclub sosyal medya hesapları üzerinden denenmiş, farklı ve yaratıcı hamur işi, ekmek ve tatlı tarifleri sunuyor. Ekmekten tatlıya, gözlemeden böreğe pek çok özel tarifi sofralarına taşımak isteyenler tarif ve tüyolara tek tık’la ulaşılabiliyor.

Yuva’nın tarifleriyle birbirinden farklı hamur işini ve hatta Ramazan pidenizi bile evde hazırlayabilir, sofranıza sıcacık bir lezzet ekleyebilirsiniz.

İşte Yuva’dan pratik Ramazan pidesi tarifiniz…

Malzemeler
Hamur için
• 2 su bardağı su
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 500 gr un
• Yarım paket Yuva Yaş Maya
Üzeri için
• 1 su bardağı su (yarım bardak soğuk, yarım bardak sıcak)
• 1 çay bardağı un

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra hamuru 4 parçaya ayırın ve 10 dakika daha dinlendirin. Bir çay bardağı unu biraz soğuk suyla iyice karıştırın, ardından kaynatılmış bir su bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırarak bulamaç hazırlayın. Hamuru yapacağınız zemine biraz kepek serpin. Bezeleri teker teker kepekli zemine koyarak elinizi hazırladığınız bulamaca batırıp hamurunuzu biraz yayın. Üzerine iki elinizin parmak uçlarıyla yatay ve dikey tırnak atın. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25-30 dakika kabarması için bekletin. 240-250 derecelik fırında pideleriniz kızarana kadar pişirin.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok