Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bonfileden Sushi Olur Mu?

Dünya mutfağından ilham aldığı lezzetlere yeni tatlar ekleyerek orijinal spesiyaller ortaya çıkaran Etna Steak Restoran, Uzak Doğu’ nun en ö...

Dünya mutfağından ilham aldığı lezzetlere yeni tatlar ekleyerek orijinal spesiyaller ortaya çıkaran Etna Steak Restoran, Uzak Doğu’ nun en özel yemeklerinden biri olan Sushi’yi bonfileden yaparak lezzet tutkunlarından tam not aldı.

Boğaz’ın eşsiz güzellikteki manzarasına sahip Etna Steak Restoran, dünya mutfağının önde gelen lezzetlerine yeni formlar katmaya devam ediyor. Daha önce Çırağan Sarayı mutfağının da şefliğini yapmış olan ödüllü şef Kemal Kabadayı, Japon Mut mutfağının en özel yemeklerinden biri olan çiğ balıktan hazırlanan Sushi’yi nasıl bonfileden yaptıkları hakkında bilgi verdi. Et restoranlarında alışıla gelmiş yemeklerin dışına çıkarak farklı denemeler yapan deneyimli şef Kemal Kabadayı, bonfileden yapılan Etna Sushi hakkında şunları söyledi:

“ Etna Sushi’ nin yapımında, bonfilenin ortasında bulunan lokum adı verilen bölümü kullanıyoruz. Ardından bu lokum eti; kekik, rozmarin (biberiye) ve tatlı – ekşi sos ile birlikte kaya tuzu serperek zeytinyağıyla marine ediliyoruz. Etin kokusunun giderilmesi ve istenen lezzete ulaşması için 1-2 gün bu sosta bekletiyoruz” diyen Kemal Kabadayı, Etna Sushi’nin bekletildikçe daha lezzetli hale geldiğini belirtti.

Kabadayı; Etlerin bekletilme işleminden sonra, susam ilave edilip kızgın döküm tavada zeytinyağı ile ağır ateşte her iki tarafının etin iç kısmının pembe kalacak şekilde pişirildiğini, pişirilme işleminden sonra etin içerisine soya sosu, salatalık ve yaban turpu eklenerek sushi formuna getirildiğini anlattı. Kabadayı bonfile lokum etten hazırlanan Etna Sushi’nin dilim halinde kesilerek, yanında taze soğan ve garnitür ile birlikte servis edildiğini belirtti.

Denemeler Devam Edecek

Sıra dışı lezzetler tutkusu ile dünya mutfağındaki yenilikleri takip etmek için sık sık seyahat eden Etna Steak ‘in sahibi Serdar Uşaklı, yeni lezzet arayışlarının devam edeceğini, steak mutfağına kazandıracakları orijinal lezzetler ile farklılaşmayı sürdüreceklerini söyledi.

Etna Steak, Afyon ve Balıkesir yöresindeki doğal besiciliğin yapıldığı çiftliklerden temin ettikleri etlerine uyguladıkları özel marinasyon yöntemleri ve pişirme teknikleri ile farklılaşıyor. Geleneksel lezzetleri farklı bir boyuta taşıyan Etna Steak, uyguladığı uygun fiyat politikası ile ULAŞILABİLİR LÜKSÜN adresi olarak, lezzetli yemekler eşliğinde boğazın keyfini doyasıya çıkarmak isteyenleri de cezbediyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok