Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kiva Bomonti’de ‘Komşular Mutfakta’

Anadolu’nun binlerce yıllık lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, Komşular Günü’nde, bomontiada çevresinde yaşayan beş kom...

Anadolu’nun binlerce yıllık lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, Komşular Günü’nde, bomontiada çevresinde yaşayan beş komşusunun yöresel reçetelerini “Komşular Mutfakta” projesi kapsamında menüsüne dahil etti. 

Menüye eklenen farklı kültürlerin lezzetleri arasında; Ermeni mutfağından topik, Bulgar mutfağından bomba fasulye, Süryani mutfağından Diyarbakır usulü haşlama içli köfte, Rum mutfağından zeytinyağlı dolma ve Musevi mutfağınından pırasa köftesi bulunuyor.

Kiva Bomonti’nin deneyimli şefi Deniz Şahin büyük bir heyecanla hayata geçirdikleri Komşular Mutfakta projesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kiva’nın menüsünde yer alan tüm yemekler öz lezzetini, Anadolu’ya yaptığım gastronomik seyahatlerde tanıştığım, yöre kadınlarının tariflerinden alıyor. Kiva’nın lezzet sırrı, bu anlamıyla, Anadolu’nun kültürel, coğrafi, yöresel çeşitliliğe ve zenginliğe dayanıyor. Komşular Mutfakta projemizle menümüze eklediğimiz topik, bomba fasulye, haşlama içli köfte, zeytinyağlı dolma ve pırasa köftesi de bu zenginliğin ve renkliliğin aslında devamı niteliğinde.”

Anadolu’nun, farklı kültürleriyle büyüleyici bir yer olduğunu söyleyen Şahin, şöyle devam etti: “Bu farklı kültürlerin en güzel buluşma noktalarından biri de kuşkusuz sofralarımız. Bu projemizle komşularımızla buluşmak, onlarla bir arada olmak, birlikte mutfağa girerek ortaya çıkardığımız lezzeti ve aldığımız keyfi, çevremiz ve misafirlerimizle de paylaşacak olmak bizler için çok heyecan verici. Kiva olarak önümüzdeki süreçte de farklı bölge mutfaklarından yemekleri yine tarif sahiplerinin ismiyle menümüze eklemeye devam edeceğiz.”

Beş yıldız yemeğe ‘komşu’ isimler

Ege’den Güneydoğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu mutfağına kadar geniş bir lezzet çeşitliliği sunan Kiva Bomonti’de, topik Hilda Demircioğlu’nun, bomba fasulye Rosana Şapka’nın, haşlama içli köfte Selva Taş’ın, zeytinyağlı dolma Rea Burci’nin, pırasa köftesi Elmas Orbak ismiyle menüde yerini aldı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe