Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Amerika dışındaki ilk restorantta Murat Bozok

Gastronomi dünyasının öncülerinden biri olarak lider konumunu koruyan, mutfak sanatları, servis ve stil açısından trendleri belirleyen Spago...

Gastronomi dünyasının öncülerinden biri olarak lider konumunu koruyan, mutfak sanatları, servis ve stil açısından trendleri belirleyen Spago’nun mutfak direktörlüğü görevine ünlü şef Murat Bozok getirildi.

St. Regis İstanbul'un teras katında yer alan ve Michelin yıldızlı ünlü şef Wolfgang Puck'ın Amerika dışındaki ilk restoranı olan Spago İstanbul’un mutfağı, dünya çapında Michelin yıldızlı birçok restoranın mutfağını deneyimleyen ünlü şef Murat Bozok’a teslim edildi.

Michelin yıldızlı ünlü şefi Wolfgang Pack’in reçetelerini Spago misafirleriyle buluşturacak olan Murat Bozok, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra, radikal bir karar ile sevdiği meslek olan aşçılığı seçti. Amerika’da Johnson&Wales Üniversitesi’de iki yıllık eğitimini sürdüren Bozok, bir yandan da Rhode Island’daki restoranlarda çalışmaya başladı.

Mezun olduktan sonra ilk ciddi iş tecrübelerini Hyatt Park Boston, Ritz Carlton New York ve Ritz Carlton Boston’da edinen Bozok, çok geçmeden Michelin kavramıyla tanıştı ve Sketch isimli 1 Michelin yıldızlı restoranda çalışmak üzere Londra’ya gitti. Sonrasında Gordon Ramsay Holding’e bağlı 3 Michelin yıldızlı Royal Hospital Road ve 1 Michelin yıldızlı Angela Hartnett at Connought’ta toplam 2,5 yıl çalışan Bozok, Gordon Ramsay Grup’tan ayrılarak Paris’teki 2 Michelin yıldızlı L’atalier de Robuchon’da çalışmaya başladı. Robuchon’la çalıştıktan sonra, tekrar Gordon Ramsay Holding’e dönen Bozok, 2 Michelin yıldızlı Petrus’a sous-chef olarak atandı. Yaklaşık 1,5 yıl kadar burada kalan Bozok, Gordon Ramsay’ın İngiliz pub’larını gastro pub’lara dönüştürme projesine bağlı olarak The Devonshire’da head chef ve sonrasında da alınan tüm pubların co-head chef’i olarak görev aldı.


2009 yılında Türkiye’ye geri dönen Murat Bozok, ‘Mimolett’ isimli fine-dining restoranını açtı. ‘Mimolett’ ile sayısız ödül alan Murat Bozok, aynı zamanda uzun süredir düzenli olarak çeşitli gazetelerdeki yeme-içme üzerine yazılarına devam etmektedir. Yeme-içme sektörünün en önemli ayaklarından bir tanesi olan aşçılık okulları ile ilgili projesini gerçekleştirmek üzere 2014 yılında ‘Murat Bozok’s Kitchen’ı kurdu.

Wolfgang Puck:

Efsanevi Wolfgang Puck ismi, Amerika’da ve dünya çapında lüks yemek deneyimini yeniden tanımlayan cesur ve yenilikçi yaklaşımıyla inkar edilemez bir ayrıcalık demek. Puck, kendi imzasını taşıyan yemekleri ve gastronomi tutkusuyla yiyecek sektöründe devrim yaratan bir isim.

Dünyaca ünlü şef ve restoran işletmecisinin 1980’lerin başından bu yana ustalıkla inşa ettiği imparatorluğu, Wolfgang Puck Fine Dining Group, Wolfgang Puck Catering ile Wolfgang Puck Worldwide Inc. olmak üzere üç ayrı şirketten oluşuyor ve lüks restoranları, premium catering hizmetlerini, hızlı-rahat yemek restoranlarını, yemek kitaplarını ve lisanslı ürünleri içeriyor.

Wolfgang Puck’ın 24 lüks restoranı, premium catering hizmetleri, 80’den fazla Express operasyonuyla birlikte kaliteli mutfak ve yiyecek ürünlerinde de Wolfgang’ın “Eat, Love, Live ™”(WELL – İYİ Ye, Sev, Yaşa) felsefesi esas alınıyor ve İYİ yemek konusundaki gastronomik tutkusu yansıtılıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe