Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Doğal Omega 3’ü almanın en kolay yolu ton balığı

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, Omega-3 desteklerinden faydalanmayı düşünenlere yararlı olabilecek püf noktalarını açıkladı. Yaşamsal be...

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, Omega-3 desteklerinden faydalanmayı düşünenlere yararlı olabilecek püf noktalarını açıkladı.

Yaşamsal besin olarak gösterilen ancak vücudun organik olarak üretemediği Omega 3 ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, “Doğal Omega 3’ü almanın en kolay yolu ton balığı tüketmektir. Anneler, anne adayları ve çocuklar güvenle ton balığı tüketebilir” dedi.

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, vücudun doğal yollarla üretemediği, ancak beden ve ruh sağlığının birincil koruyucusu Omega 3 tartışmasına son noktayı koydu. Yaşamsal besinler arasında üst sıralarda yer alan Omega 3’ün her yaş grubunda dışarıdan besin yoluyla mutlaka alınması gerektiğini belirten Dönmez, “Doğal Omega 3’ün en iyi kaynağı ton balığıdır. Omega 3 hapları, doğal yollarla ton balığından alınan Omega 3’ün yerini tutamaz. Omega 3 içeriğinin en zengin olduğu balıklardan bir tanesi ton balığıdır, bunun sebebi araştırmalarla da desteklenmiştir. Soğuk ve derin sularda yaşayan, doğal ortamlarda beslenen ton balıkları Omega 3 bakımından zengindir.

Okyanuslarda ve doğal yaşam alanlarında beslenen ton balıkları en doğal Omega 3 kaynağıdır.” dedi.

“Hamileler güvenle tüketebilir”

Hamilelik depresyonundan korunmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için Omega 3 yağ asidinin öneminden söz eden Dönmez, “Bugün önemli araştırmalar hamilelik sonrasında girilen depresyonun en önemli sebebinin gebelik süresince yeterli Omega 3 yağ asidi alınmaması olduğunu söylüyor.

Anneden bebeğe aktif olarak geçen Omega 3 yağ asidi, yeterli miktarda alınmadığı takdirde gelişen hamilelik depresyonu, anne ile bebeğin arasındaki bağı etkilemeye kadar gidiyor. Hem annelerin hem de çocukların doğal omega 3 kaynağı zengin besinlerle beslenmeleri oldukça önemli. Doğal Omega 3’ü almanın en kolay yolu ton balığı tüketmektir, bir başka deyişle ton balığı en doğal Omega 3 kaynağıdır.

Günlük 1000mg omega 3 yağ asidi tüketmenin optimal beslenme düzeninde gerekli olduğunu düşündüğümüzde, günlük 100 ila 300 gram ton balığı tüketimi bu ihtiyacı giderecektir. Pratik olarak 1 poşet ya da 1 kutu/konserve olarak formüle edebiliriz. Anneler, anne adayları ve çocuklar güvenle ton balığı tüketebilir” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe