Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hardallı ve Susam Kaplı Fırın Somon ile Paprikalı, Biberli Bebek Patates

Şef Ece Zaim, pratik bir yemek olan Hardallı ve Susam Kaplı Fırın Somon ile Paprikalı, Biberli Bebek Patates tarifini veriyor. Sodexo Avanta...

Şef Ece Zaim, pratik bir yemek olan Hardallı ve Susam Kaplı Fırın Somon ile Paprikalı, Biberli Bebek Patates tarifini veriyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, pratik bir tarif olan Hardallı ve Susam Kaplı Fırın Somon ile Paprikalı, Biberli Bebek Patates yemeğinin nasıl yapılacağını anlatıyor. Zaim yemekle ilgili olarak şunları söyledi: “Uzun bir iş gününden sonra hepimizin istediği pratik bir şekilde tüm aileyi doyuracak bir tarif hazırlamak. Önceden yapılan planlama ile aynı zamanda hafta içi evde restoran yemeği keyfi verecek tabaklar hazırlamak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. Buzluğunuzda her daim tutacağınız somon alışveriş yapmaya vaktinizin olmadığı günlerde kurtarıcınız olacak.

Bu tarifte patatesleri önce soteliyoruz. Böylece somonu hazırlarken patateslerin fırında pişme süresini, somonlar ile eşitlemiş oluyor. Evdeki işlerle de ilgilenirken devamlı fırındaki iki tepsiyi kontrol etmeye gerek kalmıyor ve tüm tarif tek tepside hazır oluyor. Her evde olan biber, patates, hardal, susam gibi malzemeler bu tarifte olduklarından daha havalı bir hale geliyor. Protein, sebze, karbonhidrat ve iyi yağlarla harmanlanmış bu tarif vazgeçilmezlerinizden olacak. Misafirlerinize hazırlarken sebzelere bir kaç kuşkonmaz ekleyip minik bir bahar dokunuşu da yapabilirsiniz.”

İşte Ece Zaim’in yorumu ile Hardallı ve Susam Kaplı Fırın Somon Paprikalı Biberli Bebek Patates tarifi:


4 kişilik

Malzemeler:
Patates için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg bebek patates, 4'e bölünmüş
Tuz ve karabiber
2 adet kapya biber, julyen kesilmiş
3 çay kaşığı paprika

Somon için;
600 g somon, ortadan ikiye bölünmüş
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
2 dolu tatlı kaşığı tane hardal (acı olmayan)
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Yapılışı
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Geniş bir tavayı 1 dakika kadar orta ateşte ısıtın. İçerisine zeytinyağını ve patatesleri ekleyin. Göz kararı tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika kadar aralıklarla karıştırarak soteleyin. Bu sırada somonları hazırlamaya başlayın.

Somonları yıkayıp kurulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin ve göz kararı tuz ve karabiber ekleyip ovun. Hardalı ekleyin ve kaşığın arkasıyla eşit bir tabaka olacak şekilde yayın. Susamı da aynı şekilde serperek üzerlerini tamamen kaplayın.

Patateslere biberleri ve paprikayı ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Fırın tepsisinde somondan kalan boşluklara patatesli karışımı yayın. Önceden ısıttığınız fırında 12-15 dakika kadar pişirin. (Somonun kuyruk tarafı daha hızlı pişecektir) Sıcak olarak hemen servis edin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe