Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Türk çayının tahtı tehlikede mi?

Farklı aroma ve lezzete sahip üçüncü nesil kahveler, ülkemizde de vazgeçilmez oldu. Artık kahve severler farklı çeşitte hazırlanmış kahve çe...

Farklı aroma ve lezzete sahip üçüncü nesil kahveler, ülkemizde de vazgeçilmez oldu. Artık kahve severler farklı çeşitte hazırlanmış kahve çeşitlerini denemekten büyük keyif alıyor. Türkiye’de 2012-2013 döneminde kişi başına 595 gram olan kahve tüketimi, 2015-2016’da 920 grama ulaştı.

Dünya çapında 70'den fazla ülkede üretilen kahveyi, tarih boyunca her toplum kendi kültürüne göre yorumlamış, ortaya binlerce farklı aroma ve lezzette kahve çıkmıştır. Öyle ki kahve tadım uzmanları, kahvenin özelliklerini ve tadımsal yönlerini belirlemek için kendi dillerini bile geliştirmişlerdir. Artık bugün hemen herkesin damak zevkine göre kahve bulmak mümkün. Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen kahve ülkemizde de yalnızca, bol köpüklü Türk kahvesinden ibaret değil.

Kahvede yüzlerce çeşit aroma var
Cofee Gutta Genel Müdürü Kamber Çal, kahve sektörünün son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir gelişme gösterdiğini söyledi. Kahve sevenlerin farklı çeşitte hazırlanmış kahve çeşitlerini denemekten büyük keyif aldığını belirten Çal, “Kahve de şarap gibi bir kültüre sahip. Son yıllarda ülkemizde de duyulmaya başlanan üçüncü nesil kahve akımı, kahvenin ticari bir üründen ziyade gurme bir ürün olması fikrine dayanıyor. Artık kahveler de yöresi ve çiftlikleri ile anılmaya başlıyor.

Kahvenin hazırlanışına, dolayısı ile kahveyi hazırlayan kişilere ve onların eğitimlerine de en az kahvenin kalitesi kadar önem veriliyor. Kahve yüzlerce çeşit aroma tadı ile de lezzetli bir içecek. Bu özellikleri ile üçüncü nesil kahvecilik ülkemizde vazgeçilmez olan çayın tahtını zorlayacak” dedi.

Son zamanlarda sıklıkla düzenlenen “coffee cupping” organizasyonlarıyla kahve severlerin bir araya gelerek farklı kahve çekirdeklerini deneyimleme fırsatı bulduğunu hatırlatan Çal, “Farklı kahve çekirdekleri demlenerek aroma, koku, asidite, gövde gibi farklı kriterlerle değerlendirilir. Kahvenin yetiştiği iklim, coğrafya ve toprak özellikleriyle gelişen ve kavurma esnasında farklılaşan koku ve aromalar analiz edilir. Kahve aromalarını değerlendirmek üzere hazırlanan ‘kahve tadım çarkı’ ile meyvemsi, odunsu, limoni, baharatlı gibi onlarca farklı aroma kriterine göre değerlendirilmeye çalışılır” diye konuştu.

“Kahvenin Rotası” mottosuyla yola çıkan Coffee Gutta, iyi ve taze kahve hareketinin öncüsü olarak dikkat çekiyor. Dünyanın farklı yörelerinde yetiştirilmiş kahve çekirdeklerini kendi harmanlayıp, kahve severler ile şubelerinde buluşturuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe