Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hem doyurucu hem besleyici

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkı...

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkıda bulunan Şef Ece Zaim, sıcak havalarda mideyi yormayacak Filizlendirilmiş Maş Fasulyeli ve Yaban Mersinli Marul Salatası’nın tarifini veriyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, sıcak yaz ayları için hem doyurucu, hem besleyici bir tarif veriyor. Zaim yeni tarif ile ilgili şunları söyledi: “Sonunda yaz geldi! Fakat kavurucu sıcakları da bir anda yanında getirdi.

Akşam yemekleri sonrasında ağırlık hissetmemek hem de bu öğünün doyurucu ve besleyici olması oldukça önemli. Özellikle sıcak havada hayvansal protein tüketmek istemeyenlere veya güzel bir başlangıç hazırlamak isteyenlere faydalarını saymakla bitiremeyeceğim filizlendirilmiş maş fasulyeli, çok ama çok lezzetli bir salata hazırladım. Kısaca ete yakın oranda proteine sahip bu canlı bakliyatın sindirilmesi daha kolay, bol lifliler, kalorileri düşük ve normal bakliyatların yüzlerce katı kadar vitamin ve enzim değerlerine sahipler.

Ayrıca çiğ olarak tüketebileceğiniz bu tür bakliyatların biraz haşlayınca çok daha lezzetli olduklarını düşünüyorum. Yaban mersini ise şu an yıl boyunca bulabileceğiniz en ucuz fiyatta. Onun yerine kıpkırmızı dut veya çilek de kullanabilirsiniz. Meyve, bakliyat, keçi peyniri ve kuruyemiş dörtlüsünün lezzet uyumuna şaşırmak serbest.”

İşte Ece Zaim’in yorumu ile Filizlendirilmiş Maş Fasulyeli ve Yaban Mersinli Marul Salatası tarifi:


2 Kişilik

75 g (1 paket) filizlendirilmiş maş fasulyesi
2 çimdik tuz
5 adet mini marul
125 g (1 paket) yaban mersini
100 g (1/2 paket) yumuşak/krem kıvamlı keçi peyniri
2 yemek kaşığı çiğ badem

Sosu için:

1 adet büyük bir limonun suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çimdik tuz
Yapılışı: Filizlendirilmiş maş fasulyesini kaynar suya atın ve orta ateşte 2-3 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Soğuk sudan geçirin. Fazla suyunu bırakması için mutfak havlusu serdiğiniz bir tabağa alın ve üzerine tuzu serpin.

Sunum kasenize marulu yayın. Üzerine haşlanmış, filizlendirilmiş maş fasulyesini koyun. Yaban mersinini, keçi peynirini ve bademi serpin.

Bir kavanoza limon suyunu, zeytinyağını, limon kabuğunu, nar ekşisini ve tuzu ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve homojen bir kıvam alana dek iyice çalkalayın. Salatayı servis etmeden 5 dakika önce üzerine gezdirin. Salatayı tabaklara servis etmeden önce harmanlayın.

Afiyet Olsun.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe