Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Yaz aylarında gıda güvenliği için sıcaklık takibi şart!

Araç takip sistemleri sektör lideri olan Arvento, uyguladığı sıcaklık takip sistemi ile soğuk zincirle taşınan besinlerin ısı dalgalanmaları...

Araç takip sistemleri sektör lideri olan Arvento, uyguladığı sıcaklık takip sistemi ile soğuk zincirle taşınan besinlerin ısı dalgalanmalarını takip ediyor, olası risk durumlarında alarm veriyor. Sistem, yaz aylarında artan sıcaklığa bağlı gıda bozulmalarının önüne geçmeyi sağlıyor

Çöl sıcaklarının yaşanmaya başladığı bu günlerde gıda zehirlenmesi ve besin bozulması haberleri artmaya başladı. Bu olaylar gıda güvenliği konusunu tekrar gündeme getirdi. Soğuk zincir takibi ile insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturan ve gıda israfına neden olan gıda bozulmalarının önüne geçmek mümkün. Gıda güvenliğinin sağlanması dondurma, tavuk, et, süt ve benzeri ürünlerin soğuk zincir dışına çıkmadan taşınması ile gerçekleştiriliyor.

Tamamen yerli sermaye ile kurulup Avrupa’dan Afrika’ya, Kafkaslar’dan Arap dünyasına kadar pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiren Arvento’nun sıcaklık takip sistemi ile gıda firmaları ürünlerin sevkiyat sırasındaki sıcaklıklarını takip edebiliyor. Üstelik, firmalar sadece araçların nerede olduğunu değil aynı zamanda sensörler vasıtasıyla araç içindeki sıcaklık durumlarını da denetleyebiliyor. Kullanılan bu sistem ile gıdaların sıcaklık seviyesi dengede tutuluyor, sapma halinde devreye giren alarm sistemi ile ürünlerin transferi sırasındaki olası gıda güvenliği riski ortadan kalkmış oluyor.

ERİYİP TEKRAR DONAN GIDALARDAKİ BOZULMALAR YERKEN ANLAŞILMIYOR

Gıda sektörünün sisteme ilgisinin yüksek olduğunu ve ürünlerin kalitesinin bozulmaması için sıcaklık takip sistemini tercih ettiklerini belirten Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, “Firmalar ürünlerini tesislerinde güvenli şekilde üretiyor, marketler de çeşitli uygulamalar ile güvenli bir şekilde bu ürünleri satışa sunuyor. Fakat firmalar, ürünlerin taşıması sırasında başına ne geldiğini de bilmek istiyor. Ürün kalitesinde bozulma olmadığından emin olmak için sıcaklık takip sistemi olan araçlarla nakliye yapmak istiyor. Bu noktada da Arvento’yu tercih ediyor” dedi.

Yaz aylarında soğutma dolaplarının ihmalden, unutkanlıktan ya da tasarruf nedeniyle kapatılabildiğini söyleyen Hıncal özellikle eriyen dondurmaların tekrar dondurulduğunda şekilsel bir bozulma olmadığına vurgu yaptı. Hıncal, “Tüketiciler bu ürünleri yerken anlamıyor ama ürünler çoktan bakteri üretmiş oluyor. Bu durum sadece dondurma için geçerli değil et, süt ve tavuk için de bunu söyleyebiliriz. Eğer ürünler soğuk zincire uygun transfer edilmezse gıda zehirlenmelerine davetiye çıkıyor. Firmaların ürünlerini kontrol altında tutma ve soğuk zinciri yönetme ihtiyacı gıda sektörüyle bizi bir araya getiriyor” ifadelerini kullandı.

FİRMALAR BAKKAL DOLAPLARINI DA KONTROL ETMEK İSTİYOR

Gıda güvenliğine ilişkin yeni bir cihaz geliştirdiklerini belirten Hıncal şöyle konuştu: “Yeni ürünümüz olan bu cihaz, soğutma dolaplarının içine yerleştiriliyor. Bu dolapların kapaklarının kaç defa açıldığı, kapağın ne kadar süre açık kaldığı, dolap içi sıcaklığı, satış noktasındaki bölgenin sıcaklık bilgisi gibi veriler sistemden takip edilebiliyor. Bu sistem ile firmalar kontrol mekanizmalarını bakkalların dolaplarına kadar taşımış oluyor. Bu uygulama yaygınlaştıkça gıda güvenliği de genele yayılacak”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe