Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bu yiyecekler size yardımcı olacak

Baharın gelişiyle diyet yapmaya başlayanların en büyük destekçileri, yine mutfaktan çıkıyor.  Elmadan bademe, brokoliden yumurtaya, her an e...

Baharın gelişiyle diyet yapmaya başlayanların en büyük destekçileri, yine mutfaktan çıkıyor. 

Elmadan bademe, brokoliden yumurtaya, her an elimizin altında olabilecek yiyecekler, gereğinden fazla yemeyi engelliyor. Hem lezzetleriyle hem de verdikleri tokluk hissiyle, bahar aylarının yıldızı olmaya aday bu yiyecekleri derlendi.

Baharla birlikte, kışın kasvetini ve fazla kiloları üzerimizden atma zamanı da geldi çattı. Bu dönemde, gereğinden fazla yemeyi engelleyen yiyeceklere yönelmek, vücuda yük getiren atıştırmalıklardan uzak durmamızı sağlıyor. Yemek.com, En Boğazına Düşkünleri Bile Fazla Yemekten Vazgeçirecek 11 İştah Kesen Yiyecek başlığı altında, işte bu lezzetleri bir araya getirdi.

Fazlasını engelleme konusunda usta: Elma
Elmanın içindeki pektin isimli madde tokluk hissi yaratıyor. Bol lifli bir meyve olması da, açlık hissini uzun süre bastırmasını sağlıyor. Bu nedenle elma, tüm dünyada nam salmış leziz ve sağlıklı bir ara öğün olarak kabul görüyor.

Tokluğu hisset: Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi diyet yapanların en yakın dostlarından. Karbonhidrat ağırlıklı olmasına rağmen içinde bolca potasyum, magnezyum, folik asit ve besin lifi de bulunuyor. Bu nedenle diyetlerde sıkça kullanılıyor. Süt ya da yoğurtla karıştırılarak yenen yulaf ezmesi, uzun süreli tokluk hissi veriyor.

Yeşilin her tonu kabul: Salata
Salatanın içindeki yeşillikler, lifli yapıları sayesinde mideyi uzun süre aç kalmaktan koruyor, tokluk hissi oluşturuyor. Bu nedenle de yıllardır forma girmek isteyenlerin en büyük yardımcısı bol yeşillikli salatalar oluyor.

Protein deposu: Yumurta
Yumurtanın içerdiği bol miktardaki protein, açlığını bastırmak isteyenlere leziz bir seçenek sunuyor. Sabahları yenen bir haşlanmış yumurta, kişiyi uzun süre tok tutuyor. Böylece abur cuburlardan uzak kalmak mümkün oluyor.

Sofradan eksik olmasın: Baklagiller
Kuru fasulye, mercimek, barbunya gibi baklagiller, gaz şikayeti yarattığı gerekçesiyle evlerde çok sık yapılmıyor. Oysa onlar kolesistokinin adlı hormonun salgılanmasında önemli rol oynuyor. Bu hormon sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak aç hissetmenin önüne geçiyor. Üstelik de protein bakımından çok zengin olduğundan, sağlıklı bir öğünün anahtarı oluyor.

Marifeti sadece kokusu değil: Tarçın
Tarçın, insülin dengesini korumaya yardımcı oluyor. Kan şekeri ve kolesterolün dengelenmesinin yanı sıra tatlı yeme isteğine de en masumundan çare oluyor. Bir çay kaşığının yarısı kadar toz tarçın bitki çayına karıştırıldığında veya çubuk tarçın çayın içinde bekletildiğinde, tatlı krizinin de önüne geçiliyor.

Mideniz bahar yeri: Karnabahar
Karnabahar da en önemli diyet yardımcıları arasında yer alıyor. Çünkü sevenlerinin yanında pek çok sevmeyeni de bulunan bu sebze, besin lifleri açısından çok zengin olmasıyla biliniyor. Bu nedenle mutfaklarda daha çok yer almayı hak ediyor.

Karnabaharın kuzeni sayılır: Brokoli
Karnabahara çok benzeyen brokolinin diyete yardımcı olma gücü yine aynı sebebe dayanıyor. Brokoli de besin lifi açısından oldukça zengin. Bu da midenizde daha uzun süre tokluk hissi yaratabileceği anlamına geliyor.

Gerçek bir efsane: Sarı leblebi
Sarı leblebi, midede fazlaca üretilmiş olan ve vücudu açlığa hızlıca götüren mide asitlerini azaltıyor. Bu nedenle bir avuç sarı leblebi, fazla yemeyi engellemek için en pratik yardımcı olma özelliği taşıyor.

Kalsiyum ve protein güçlerini birleştiriyor: Yoğurt
Yoğurt, içindeki bolca kalsiyum ve proteinin güçlerini birleştirmesi sonucu diyetlerin vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Üstelik doyurucu ve besleyici olmasının yanı sıra, nefis lezzetiyle de keyif veriyor.

Aşırıya kaçmamalı: Badem
Açlık hissi baş gösterdiğinde, gönül rahatlığıyla yenebilecek bir seçenek de badem. Hali hazırda içinde birçok besin lifi, vitamin ve mineral bulunan güzeller güzeli badem, içeriğinde omega 3 yağ asitleri bulunması sebebiyle de düzenli olarak tüketmemiz gerekenlerden.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe