Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifi

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkı...

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkıda bulunan Şef Ece Zaim, sabah kahvaltıları için serin ve doyurucu bir kahvaltı olan Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifini veriyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, yazın son ayı olan Ağustos için serinletici ve soğuk bir tarif veriyor.

Zaim yeni tarif ile ilgili şunları söyledi: “Yazın son ayı, sıcak günleriyle meşhur Ağustos'da eğer siz de benim gibi sabahları soğuk ve serinletici bir kahvaltı etmek istiyorsanız, Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifim tam size göre. Bu tarifi sadece kahvaltı olarak değil, sağlıklı ve hafif beslenmeye özen gösterenlerdenseniz aynı zamanda tatlı niyetine de tüketebilirsiniz. Bu tarifi irice bir su bardağı boyundaki kavanozlara bir gece öncesinden hazırlayıp, ağzını sıkıca kapatıyorum. Ertesi sabah hemen çıkmam gereken günlerde böylece kahvaltım hazır oluyor. İçerisinde inek sütü olmadığı için şişlik yapmıyor.

Şişen chia tohumu ile ise hem tok tutuyor hem de yoğurtla birlikte bağırsakları mutlu tutan bir ikiliye dönüşüyor. Meyve sos da soğuyunca dondurma mı yedim, kahvaltı mı hissi yaratıyor. Spor yapanlar ve gün içinde daha çok enerji harcayanlar ara katlara şekersiz fıstık ezmesi ekleyebilirler. Kaloriyi azıcık arttırır ama enfes olur.

İşte Ece Zaim’in yorumu ile

Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifi:


2 Kişilik
Malzemeler:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Kırmızı meyve sos için:
10 adet böğürtlen
5 adet çilek
1 tatlı kaşığı bal
Chia tohumlu karışım için:
4 yemek kaşığı chia tohumu
4 yemek kaşığı yoğurt (suyuyla karışmış)
4 yemek kaşığı badem sütü
1 çimdik tarçın
1/4 çubuk taze vanilya çubuğunun iç taneleri
2 tatlı kaşığı bal

Üzerini süslemek için:
6 adet böğürtlen
2 adet çilek, ortadan ikiye bölünmüş
5-6 adet badem, iri kesilmiş
2 parça taze nane

Yapılışı
İki adet bardağın altına birer kaşık süzme yoğurt ekleyin. Kırmızı meyve sosu hazırlamak için böğürtleni, çileği ve balı bir rondoya alın ve pürüzsüz bir kıvam alana dek rondodan çekin. Bu karışımın yarısını bardaklara bölüştürün. Chia tohumlu karışımı hazırlamak için chia'yı, yoğurdu, badem sütünü, tarçını, taze vanilya çubuğunun iç tanelerini ve balı bir kaseye alın ve homojen bir kıvam alana dek bir kaşıkla iyice karıştırın. Bu karışımı bardaklara eşit olarak paylaştırın. Kalan kırmızı meyve sosunu, chia'lı karışımların üzerlerine ekleyin.

Üzerlerini böğürtlen, çilek, badem ve taze nane ile süsleyip streç film ile örtün. Buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet Olsun.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe