Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Şıklığı ile öne çıkan akıllı bir tasarım örneği: ‘Roots’

Şişecam Topluluğu’nun global tasarım markası Nude, ödüllü koleksiyonu Roots ile evlere şıklığı taşımakla kalmıyor, aynı zamanda bitkilerin ö...

Şişecam Topluluğu’nun global tasarım markası Nude, ödüllü koleksiyonu Roots ile evlere şıklığı taşımakla kalmıyor, aynı zamanda bitkilerin ömrünü uzatıyor.

Sıra dışı tasarımları Türkiye’deki cam ustalarının yeteneğiyle birleştiren global tasarım markası Nude, camın en yalın halini yansıtan tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Nude, dünyanın en saydam camından üretilen tasarımlarıyla ulaşılabilir ve zamansız koleksiyonlar vadediyor. Cam ev eşyası algılama şeklini değiştirmeyi hedefleyen Nude, ürün tasarımı kategorisinde iF Design Award’ta ödül kazanan Roots koleksiyonu ile de bu misyonunu destekliyor.

Roots, bitkilerin ömrünü uzatıyor

Tasarımlarını Nude tasarım ekibinden Sinem Hallı’nın yaptığı Roots koleksiyonu, saksının dibinden gerektiği kadar suyu üst kısma taşıyarak bitkilerin ömrünü uzatıyor. Bitkinin ne kadar su ihtiyacı olduğuna göre değişmekle birlikte genel olarak 2-3 aya kadar bitkilerin su ihtiyacını karşılıyor. Renkli transparan cam tabanı sayesinde ışık isteyen bitkiler için de elverişli bir ortam sağlayan Roots, seti bir arada tutan beton altlığı iledoğal görüntüyü tamamlıyor.

Akıllı tasarım örneği olarak öne çıkan ve dünyanın en prestijli ödülü iF Product Design Award 2016’ya layık görülen Roots, pembe ve gri olmak üzere iki farklı renk alternatifiyle evlerin şıklığını tamamlıyor.

Dizayn endüstrisinin Oscar’ı Roots’la Sinem Hallı’ya

Roots ile tasarım dünyasının Oscar’ı olarak tanımlanan iF Product Design Award 2016’ya layık görülen Sinem Hallı, evlerinde düzenli bakımını yapacak zamanları olmadığı için bitki besleyemeyen kişileri düşünerek ürünü geliştirdiğini belirtiyor. Koleksiyon ile ilgili ise şunları söylüyor: “Işık camdan yansıyor, farklı tonları yayıyor. Diğer materyaller bu özelliğin eksikliği hissediliyor. Cam hem sert ve güçlü hem de kırılgan. Öte yandan cam istediği gibi davranıyor! Bazen belli bir şekle girmesini bekliyorsunuz ancak girmiyor. Diğer taraftan sizin minimalist objeler dizayn etmenize izin veriyor, böylece hayatınızın her yerinde kolayca taşınabilecek objeler yaratabiliyorsunuz.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe