Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Artık kışın da dondurma yiyoruz

"Kışın dondurma yenmez, hasta olursun" tembihleriyle büyüyen nesiller için artık bu kural geçerli değil. Yemeksepeti verileri, don...

"Kışın dondurma yenmez, hasta olursun" tembihleriyle büyüyen nesiller için artık bu kural geçerli değil. Yemeksepeti verileri, dondurma siparişlerinin geçen kışa göre 2,5 katına çıktığını ve neredeyse geçtiğimiz yaz rakamlarına ulaştığını gösteriyor. 

Çeşitler söz konusu olunca ise, sade ve çikolatalı gibi klasiklerden vazgeçilmiyor. Bununla birlikte kullanıcılar kavunlu dondurma, macaron arası dondurma gibi farklı lezzetlere de gözünü kapatmıyor. Dondurma Kazandibi ve Fırın Sütlaç gibi yerel tatlıların eşlikçisi olmuş durumda. En çok dondurma yiyenler ise 30 yaş dönemindekiler.

Son yıllarda kış aylarındaki dondurma siparişlerinin giderek arttığını gözlemleyen Yemeksepeti ekibi, mevsim sonunda tüm sezon verilerini kullanarak bu trendi daha detaylı inceledi. Sonuçlara göre bu yıl, Aralık-Şubat arasındaki üç aylık dönemde satılan dondurma adedi geçen yılın aynı dönemine göre 2,5 kat arttı ve Haziran – Ağustos dönemindeki rakamlara yaklaştı.

Dondurma çeşitlerinde klasikçiyiz
Şu anda Yemeksepeti'nde 400'den fazla çeşit dondurma servis ediliyor. Dondurma yeme mevsimi konusunda yenilikçi olsalar da, kullanıcılar çeşit seçiminde klasiklerden vazgeçmiyor. En çok tercih edilenler, pratik olmasına bağlı olarak "karışık" çeşitler. Vanilyalı, kaymaklı ve sütlü çeşitleri içeren sade kategorisi, toplam siparişlerin yüzde 24'ünü, kakaolu, parça çikolatalı ve benzeri çeşitleri içeren çikolatalı kategorisi ise yüzde 18'ini oluşturuyor. Fıstıklı dondurmanın oranı yüzde 7'de kalıyor. Bununla birlikte Maraş dondurması ve kavunlu çeşitlerin son dönemde daha çok tercih edildiği görülüyor.

Yerel lezzetlerin eşlikçisi
Dondurma tatlılara da eşlik ediyor. Yanında en çok dondurma söylenen tatlı Profiterol. Onu Kazandibi ve Fırın Sütlaç takip ediyor. Tavukgöğsü, keşkül gibi yerel lezzetler de yanında dondurmayla tercih ediliyor.

Kağıt helvaya rakip: Macaron arası dondurma
Kullanıcıların, kağıt helva gibi klasiklerin yanı sıra, farklı tarzlara dokunan macaron arası dondurma gibi yenilikçi tercihlere de açık olduğu görülüyor. Her iki lezzetin siparişleri geçen yıla göre iki katına çıkmış durumda. Bu iki ürün de yüzde 70'e varan oranlarla kadınlar tarafından sipariş ediliyor.

30 yaş dönemindekilerin tercihi
Yemeksepeti'nde en çok dondurma sipariş edenler yaşlarına göre ayrıldığında ilk sırayı 1988'liler alıyor. Onları 1990 ve 1986'lılar takip ediyor. Kışın dondurma tercih edenlerin başında da yine 30 yaş dönemindekiler geliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe