Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Pikan Cevizli ve Muzlu Cupcake

Sonbahara “merhaba” dediğimiz bu günlerde, yeni mevsime sağlıklı bir giriş yapmak için herkesin keyifle tüketeceği bir önerimiz var.  d.ream...

Sonbahara “merhaba” dediğimiz bu günlerde, yeni mevsime sağlıklı bir giriş yapmak için herkesin keyifle tüketeceği bir önerimiz var. 

d.ream Akademi Profesyonel Şefleri tarafından hazırlanan ‘Pikan Cevizli Muzlu Cupcake’. Tarifimiz, hem çay yanı ikramlıkları arasında göz dolduruyor hem de öğrenciler için lezzetli mi lezzetli bir ara öğün niteliğinde.

Pikan cevizi; içerdiği potasyum, kalsiyum ve demirin yanında, A, C ve E vitaminleri açısından da son derece zengin bir atıştırmalık olmasıyla öne çıkıyor.

Malzemeler:
120 gr. un
100 gr. tereyağı
100 gr. pikan cevizi
80 gr. toz şeker
2 adet olgun muz
2 yumurta
50 ml. süt
½ çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz

Oda sıcaklığında bekletilmiş, yumuşak kıvamdaki tereyağı ve şekeri derin bir kabın içerisinde karıştırarak kabarmasını sağlayın. Yumurtaları tek tek ilave ederek karışıma yedirin. Vanilya ve kabuklarını soyup ezdiğiniz muzları da ekleyip karıştırın. Ardından süt, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip kısa süre karıştırmaya devam edin.

Pikan cevizlerinin yarısını karışıma ekleyin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz cupcake kağıt kalıplarını içerisine yemek kaşığı yardımıyla karışımı paylaştırın. Kalan pikan cevizlerini keklerin üzerine serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 170 °C fırında 18-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilık servis edin ya da soğuduktan sonra üzeri kaplı bir şekilde oda sıcaklığında iki gün muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe