Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

İşte iyi dönerin püf noktaları!

KasapDöner markasıyla tüm Türkiye’nin damak zevkini değiştiren Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, iyi dönerin p...

KasapDöner markasıyla tüm Türkiye’nin damak zevkini değiştiren Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, iyi dönerin püf noktalarını anlattı. İyi dönerin ancak iyi etten yapılabileceğini kaydeden Özürün, “Dönerin iyisi ince açılmış yaprak etten yapılır” dedi.

“Hamburger çocuklarına döner yedirmeye geliyoruz” sloganı ve birbirinden renkli reklamlarıyla döner severlerin büyük beğenisini kazanarak Türkiye’nin en sıra dışı döner markası KasapDöner’i yaratan Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, iyi, lezzetli ve sağlıklı dönerin püf noktalarını anlattı.

“DÖNERİMİZ YAPRAK ETTEN”

İyi ve lezzetli dönerin ince açılmış yaprak etten yapılması gerektiğini kaydeden Özürün, “Döner dediğimizde biz yaprak etten yapılmış döneri anlıyoruz ve ürünlerimizde kıyma kullanmıyoruz. Dönerin rengi kalitesi konusunda ipuçları verir. Dönerin rengi çiğ iken parlak kırmızı, pişmiş halde ise açık kahverengi olmalı. Kokusu hem ağır olmamalı hem de baskın baharat kokmamalı. Özet olarak et piştiğinde nasıl kokuyorsa öyle kokmalı. Görme ve koklama duyularımızla anlayıp dikkat edeceğimiz noktalar bunlar. Bunun dışında döner eğer pişirilen mekânda hazırlanıyor ise dönerin takıldığı ortamın buna uygun olup olmadığı gözlenebilir. Eğer dondurulmuş olarak hazır alınıyorsa üreticinin işletme kayıt numarasının olmasına ve soğuk zincir kırılmadan soğutuculu araçlarla tüketim noktasına ulaştığına emin olunmalı” dedi.

“DOĞANIN SUNMADIĞINI MÜŞTERİMİZE SUNMUYORUZ”

Dönerin lezzetinin ve kalitesinin direkt olarak ete bağlı olduğunu, et ne kadar iyiyse dönerin de o kadar iyi olacağını söyleyen Özürün, “Dönerde iyi olmak için eti iyi bilmek gerekiyor. Biz bu sektörde Sarıtaş Et markasıyla 72 yıldır varız. Bu tecrübemizi dönere aktararak, dönerimizi etin en kıymetli yerinden, yani buttan yapıyoruz. Butun da sadece halk deyişiyle ‘bifteklik et’ tabir edilen beşli set bölümünü kullanarak çok sade bir marinasyonla terbiye ediyoruz. Dönerimizde gıda sektöründe yaygın olarak kullanılan katkı maddelerinin hiçbiri bulunmuyor. Terbiyemizde sadece yoğurt, soğan, baharat, mevsiminde domates ve biber kullanıyoruz. Tuzumuz kaya tuzu. Karabiberimizi kendimiz çekiyoruz. Doğanın bize sunmadığı hiçbir maddeyi dönerimizde kullanmıyoruz” diye konuştu.

“SADE YENEN DÖNER TOK TUTAR/KİLO KONTROLÜ SAĞLAR”

Dönerin saf etten ibaret bir yiyecek olması nedeniyle son derece sağlıklı ve kilo kontrolü için de fevkalade uygun bir yiyecek olduğuna dikkat çeken Özürün, “Döner tamamen etlerin üst üste dizilmesinden oluşan ve normal yediğimiz etten hiçbir farkı olmayan bir yiyecek. Bu nedenle günlük besin ihtiyacının, başta protein, vitamin ve mineral olmak üzere birçok ögesini karşılamasının yanında diğer hazır yemek türlerine göre daha uzun süre tok tutma özelliğiyle kilo kontrolü de sağlar ” ifadelerini kullandı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe