Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Beyoğlu Gazozu’na Avrupa’dan Tasarım Ödülü

Beyoğlu Gazozu’nun Galata Kulesi’nden esinlenerek tasarladığı cam şişe ambalajına, 27 Ekim’de Berlin’de düzenlenen Avrupa Red Dot Communicat...

Beyoğlu Gazozu’nun Galata Kulesi’nden esinlenerek tasarladığı cam şişe ambalajına, 27 Ekim’de Berlin’de düzenlenen Avrupa Red Dot Communication Design 2017’de “Ambalaj Tasarımı” kategorisinde ödül geldi.

 Tasarım dünyasının en prestijli ödülü kabul edilen Red Dot’ta bu yıl 50 ülkeden toplam 8000 yeni tasarım yarıştı. “Ambalaj Tasarımı” kategorisinde ödülü kimseye bırakmayan Beyoğlu Gazozu Türkiye’yi tasarım konusunda gururlandırdı.

%100 Türk sermayesi ile üretime başlayan Beyoğlu Gazozu, kurumsal kimlik çalışmalarını 19. yüz yılda Beyoğlu’nda kurulan gazozhanelerin nostaljik izini sürerek gerçekleştirdi. Yakaladığı hoş ve ferahlatıcı nostaljik yerel lezzeti , Beyoğlu’nun en önemli simgelerinden biri olan Galata Kulesi şeklinde tasarladığı şişesiyle birleştirdi. Gürallar Cam Ambalaj’ın ürettiği özel şişe bu özel tasarımı ile Berlin’de büyük sükse yaptı. Geçmişe ve Beyoğlu’na saygı niteliğindeki altın rengi kapağı, Beyoğlu’nun diğer önemli simgesi olan kırmızı tramvaylı etiketi ve ünlü bir ressamın resmettiği ambalajıyla bütünlük sağlayan nostaljik cam şişe tasarımı, bugün dünyanın en prestijli kabul edilen Red Dot Tasarım ödülünü almaya hak kazandı.

Beyoğlu Gazozu’nun kurucusu Kerim Sakızlı, markanın kurumsal kimlik çalışmalarının büyük bir titizlikle gerçekleştirildiğini, özellikle ambalaj tasarımı konusunda nostaljik tüm değerleri taşımasına önem verdiklerini belirtti ve “Gazoz içeceğinin tarihçesine bakarsak ülkemizde 19. yy sonlarında ilk gazoz fabrikası Karaköy; Beyoğlu’nda kurularak üretilmeye başlanmış. Bu içecek açılan gazozhanelerle giderek popülerlik kazanmış ve üretici markaların artmasıyla Anadolu’ya ve tüm yurda yayılarak sevilen bir içeceğe dönüşmüş. Biz de kurumsal kimliğimizi tüm bu değerleri yaşatacak, gelecek nesillere aktaracak biçimde tasarladık. Bugün bizi gururlandıran başarımızın altında önce bu güzel içeceğin naif tarihçesi ve sırasıyla ekibimizin alın teri, desteğini esirgemeyen bayilerimiz, bizleri savunurcasına destekleyen satış noktalarımız ve bizi tercih eden kıymetli müşterilerimiz var.

Gazozumuzu, Beyoğlu’nun adeta simgesi olan, bugün hala yaşayan en zarif ve en eski yapılarından birisi olan Galata Kulesi şeklinde bir cam şişede sunmak istedik. Müşterilerimiz bugün şişemizi ‘Atmaya kıyamadığımız şişe’ olarak adlandırıp şişelerimizi dekorasyon objesi olarak kullanıyorlar.

Müşterilerimize farklı olanı sunmak adına, işinin uzmanı Gürallar Cam Ambalaj’la olan işbirliğimiz sürecin en önemli parçasıydı. Çünkü bu birliktelik ve gerçekleştirdikleri mükemmel üretim kalitesiyle bugün bizi çok gururlandıran bir ödül kazanmış olduk.” dedi.

Almanya’nın Berlin şehrinde 27 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen olan ödül töreninde markalar ödüllerine kavuştu. Ödüle layık görülen tüm tasarım ürünleri Essen şehrinde yer alan Red Dot müzesinde sergilenip dönemsel olarak dünyanın çeşitli şehirlerine taşınacak ve “Red Dot 2017” ödül kataloğunda yer alacak.

Beyoğlu Gazozu
Beyoğlu Gazozu, eski usul gazoz konseptinden vazgeçmeyerek, %100 sıvı doğal pancar şekeri kullanarak klasik, limonlu, portakallı ve zencefilli olmak üzere dört farklı nostaljik lezzetiyle müşterilerine ayrıcalıklı ve kaliteli bir hizmet sunuyor. Beyoğlu Gazozu lezzeti ve kurumsal kimliği ile bu nostaljik içeceği yaşatarak, değerleriyle birlikte genç nesillere aktarmayı ve içecek sektöründe Türkiye’nin adını dünyaya duyurmayı hedefliyor. Beyoğlu Gazozu, Türkiye’de ulusal dağıtım ağını her ilde olacak şekilde gün be gün büyütüyor. %100 Türk sermayesiyle kurulan Beyoğlu Gazozu dünyada birçok ülkeye ihracat yaparak hem Türkiye’nin hem de İstanbul’un tanıtımına katkıda bulunuyor.

Zorlu Rekabet ve Türkiye’deki Gazoz Serüveni
1960'lı yıllarda üç yüzün üzerinde yerel gazoz markası olduğu söyleniyor. Gazozhane cenneti olan Beyoğlu'nda başlayıp kısa süre sonra Anadolu'ya yayılan ve her şehrin kendine özgü tatlarıyla üretilen yerel gazoz markaları, 1964 yılında uluslararası meşrubat şirketlerinin pazara girmesiyle yavaş yavaş azalarak, birkaçı hariç maalesef anılarda kaldı. Son yıllarda ise yerel gazozlar nostaljik bir değer kazanarak, her türlü zor rekabet şartlarına rağmen tekrar üretimeye başlandı. Bunun en güzel örneklerinden biri olan Beyoğlu Gazozu’da Türkiye’deki sadık iş ortakları ile dağıtımını her geçen gün kuvvetlendiriyor ve kabına sığmayıp yurtdışında da varlık gösteriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe