Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Aşk Dolu, Aşk Kokulu Tarifler

Günümüze Dek Uzanan Bir Aşk Hikayesi, 14 Subat Sevgililer Günü Askın Evrensel Günü… Bu özel gün yaklaştıkça heyecanlanıyoruz, günler öncesin...

Günümüze Dek Uzanan Bir Aşk Hikayesi, 14 Subat Sevgililer Günü Askın Evrensel Günü…

Bu özel gün yaklaştıkça heyecanlanıyoruz, günler öncesinden sevdiklerimize onları mutlu edecek hediye arayışı içine giriyoruz. Oysa ki, en özel hediyenin sevdiklerimizle baş başa geçirdiğimiz dakikalar ve saatler olduğunu bazen unutup göz ardı edebiliyoruz.

Akla ilk gelen elbette romantik bir aksam yemeği, değil mi? Ancak sevdiklerimiz için kendi ellerimizle hazırladığımız o leziz tariflerden daha değerli bir hediye başka ne olabilir ki?

Aşkımızı anlatmanın en iyi yolunun bir tabak dolusu aşktan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bunun için, bu özel günde sofralarınızı lezzet ve aşkla kurmanıza yardımcı olacak o özel tarifleri sizler için paylaşıyoruz.

Bu özel gün için hazırlanan sofralarınızı #birtabakdolusuask ve #lecreusetturkey hashtag’leriyle paylaşmayı unutmayın!

Kremalı mantar çorbası
Le Creuset Yuvarlak Tencere ile pişirilir

Malzemeler
2 YK tereyağı
2 pırasa, yıkanmış ve doğranmış
4 diş sarımsak, doğranmış
400 gr karışık mantar- birkaç adet ayırın
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı krema
Tuz ve taze öğütülmüş beyaz biber
Trüf yağı, üzeri için (opsiyonel)
Susam ve çörek otu- üzeri için (opsiyonel)

Hazırlanışı
Le Creuset 24 cm yuvarlak tencerede kısık ateşte tereyağını eritin. Pırasa ve sarımsakları yumuşayıncaya kadar nazikçe soteleyin. Mantarları iri iri doğrayın. Pırasaları ekleyin ve yüksek ateşte 3 dk. pişirin.

Tavuk suyunu ekleyin ve 5-10 dk. daha pişirin. Kremamsı bir kıvam alıncaya kadar kademeli olarak blendar’dan geçirin. Kremayı hafifçe ısıtın ve püre haline getirdiğiniz mantar çorbasına ekleyin. Baharatlarını ekleyin ve iyice ısıtın.

Ayırmış olduğunuz mantarları kızartın, bir miktar trüf yağı ile birlikte çorbaya ekleyerek servis edin.

Wokta Mangolu Biberli Karides
Le Creuset Wok Tenceresi ile pişirilir

Malzemeler
600 gr karides
1 limon suyu
¼ TK Zerdaçal
1 adet sert, olgun mango
Üzüm çekirdeği yağı
1 TK himalaya biberi
1 demet taze kişniş
Tuz, isteğe göre

Hazırlanışı
Karideslerin kabuklarını çıkarın, uçlarını üzerinde bırakın. Limon suyu ve zerdaçal ile kaplayın, sonra buzdolabına koyun. Mangoyu soyun ve 2 cm genişliğinde parçalar halinde kesin. Yağı wok tavada orta ateşte ısıtın. Karidesleri ekleyin, biberi serpin, sürekli karıştırarak 5 dk. pişirin. Mangoyu ekleyin ve 5 dk. daha pişirin. Servis etmeden önce ince kıyılmış kişniş ekleyin ve isteğe göre tuz ile tatlandırın.

Panna Cotta 
Le Creuset Mini Cocotte ile pişirilir

Malzemeler
6 beyaz yaprak jelatin
1 vanilya çubuğu
500 ml krema
70 gr şeker
Kiraz reçeli
Servis etmek için nane

Hazırlanışı
Jelatini soğuk suda eritin. Vanilya çubuğunu dikey şekilde kesip, içini kazıyarak özünü alın. Krema, şeker, vanilya özünü ve çubuğunu kaynatın. Ilımasını bekleyin. Vanilya çubuğunu çıkarın. Jelatini sıkarak fazla suyunu aldıktan sonra krema karışımında eritin. Karışımı, soğuk su ile çalkaladığınız 4 adet mini Cocotte’a bölüştürün.

Panna Cotta’nın iyice katılaşması için bir gece öncesinden hazırlanması tavsiye edilir. Panna Cotta’ları isteğinize göre kiraz reçeli ve nane yaprakları ile süsleyin ve Mini Cocotte kapakları ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok