Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Peynir ye, güvenle gülümse!

Ağız ve diş sağlığı, tüm bedenin sağlığını ilgilendiren hassas bir konu. Beslenmenin başladığı ağız ve dişlerde oluşabilecek bozukluklar pek...

Ağız ve diş sağlığı, tüm bedenin sağlığını ilgilendiren hassas bir konu. Beslenmenin başladığı ağız ve dişlerde oluşabilecek bozukluklar pek çok rahatsızlığı tetikleyebiliyor. Hepsinden de önemlisi gülümsemeyi gölgeleyen sağlıksız dişler, kişinin özgüvenini zedeliyor. Uzmanlar, sağlıklı dişler için kalsiyum, protein ve fosfor alımına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Uzmanlar, ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin vücut sağlığını da etkilediğini ifade ediyor. 22 – 26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle bir açıklama yapan Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu; diş çürükleri ve diş eti hastalıklarının; vücutta kalp- damar rahatsızlıklarından kemik erimesine pek çok hastalık riskini artırdığına dikkat çekti. Özellikle kalsiyum, fosfor ve protein bakımından zengin olan peynir tüketiminin ağız ve diş sağlığını olumlu yönde etkilediğini ifade eden Garipağaoğlu, peynirin dişleri asit erozyonuna karşı koruduğunu belirtti.

Çocukları güldüren eğlenceli peynirler

Doğal ve lezzetli peynirleri ile Muratbey, özellikle çocukların peynir tüketimini teşvik amacı ile pek çok özel çalışma gerçekleştiriyor. İnovatif ürünleriyle çocuklara peyniri sevdirmeyi hedefleyen Muratbey özellikle ağız ve diş sağlığı için önemli bir besin olan peynirin çocukların beslenme çantalarından eksik edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Gelişim döneminde ağız ve diş sağlığına dikkat çeken Muratbey, sosyal medya hesaplarındaki eğlenceli tarif ve sunumlarıyla çocukların gülümsemelerine en büyük katkıyı sağlıyor.

Çocuklarda peynir tüketimi daha da önemli

Türkiye’de ağız ve diş sağlığının gerektiği kadar önemsenmediğini hatta ihmal edildiğini söyleyen Garipağaoğlu, özellikle diş çürüğünün çocuklar arasında sık görüldüğünü hemen hemen tüm yaş gruplarının yaygın bir sorunu olduğunu kaydetti. Garipağaoğlu “Örneğin, okul öncesi dönem çocuklar arasında diş çürüğü oranı yüzde 40 olarak bildirilmektedir. Tükürük eksikliği ya da ağız kuruluğu diş çürümelerine neden olmaktadır” dedi. Peynirin tükürük akışını uyardığını ve ağız içi asit ortamı oluşmasını engellediğini dile getiren Garipağaoğlu; “Şekerli besin yendikten sonra peynir tüketilmesi durumunda, ağız içindeki asit ortamı hızla geriye dönüyor, bu da diş çürümesini engelliyor. Bol kalsiyum ve protein içeren peynir ayrıca diş yapımında önemli rolü olan fosfor bakımından da zengindir. İşte tüm bu içeriği ile ağız ve diş sağlığı için önemli bir besindir” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok