Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kalp-damar ve hipertansiyon hastalarına lor peyniri

Vücudumuzun ihtiyacı olan birçok besin ögesine sahip Lor peynirini özellikle böbrek, kalp damar hastaları ile hipertansiyonu olanların rahat...

Vücudumuzun ihtiyacı olan birçok besin ögesine sahip Lor peynirini özellikle böbrek, kalp damar hastaları ile hipertansiyonu olanların rahatlıkla tüketebileceğini belirten Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Lor peynirinin yağ ve kolesterol miktarı, diğer peynirlere göre daha düşük. Bu nedenle kalp-damar ve böbrek hastaları ile hipertansiyonu olanlara az tuzlu lor peynirini tüketmelerini öneriyoruz” dedi.

Lor peyniri kendine özgü tadı ve hafifliği ile böreklerden, salataya kadar birçok yemeğin vazgeçilmezi ve lezzet ustalarının gözdesi. Besin değeri açısından diğer peynirlere nazaran daha düşük yağ ve kolesterol içeriğine sahip olan lor peynirinin 100 gramında 83 miligram kalsiyum ve 11 gram protein bulunuyor.

Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu protein yanında, birçok vitamin ve mineralden zengin olan lor peynirinin, sofralarda daha fazla bulundurulması gerektiğini ifade etti. Toplam yağ ve kolesterol içeriği diğer peynirlere göre düşük olan lor peynirini kalp-damar, böbrek hastaları ve hipertansiyonu olan kişilere önerdiklerini belirtti. Prof. Garipağaoğlu, “Hipertansiyon ve kalp-damar hastalarının tuzlu peynirlerden kaçınmalarını, ancak sağlığımız üzerine sayısız yararları olan peynirden yoksun kalmamaları için de tuzsuz lor peynirini tüketmelerini önerdi. Muratbey Lor peynirinin “sindirimi kolay olan proteinlerden” zengin olması nedeniyle hem yaşlı bireyler hem de bebekler ve küçük çocuklar tarafından da rahatlıkla tüketilebileceğini vurguladı.

Diyet listelerinin vazgeçilmezi

Lor peynirini, ağırlık kontrolü yapan ya da zayıflama diyeti uygulayan bireylere de önerdiklerini belirten Prof. Garipağaoğlu, Muratbey Lor peynirinin 100 gramında 100 kalori olduğunu, bu özelliğiyle sadece kahvaltılarda değil ara öğünlerde de tercih edilebileceğini ve diyet listelerinin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.

Vücut için önemli birçok mineral ve vitaminden zengin bir besin olan lor peyniri, içeriği ile sağlık üzerine sayısız yararları bulunuyor. En lezzetli lorun, kaşar peyniri yapımı sırasında ortaya çıkan peynir altı suyundan elde edildiğini belirten Prof. Garipağaoğlu, “Bu da Muratbey Lor peynirinin lezzetinin nedenidir” diyor.

Bebek beslenmesinde de önemli yeri var

Peyniri, günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa dönüştüren Muratbey, kaliteli-yüksek protein içeren “Lor Peyniri” ile de sağlıklı beslenmeye katkı sunuyor.


Lor peyniri, yumuşak ve kolay tüketilebilir formuyla bebek beslenmesinde, kolay sindirilebilen “whey protein” içeriğiyle spor yapanların beslenmesinde önemli bir rol üstleniyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe