Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

“Anadolu’nun Eski Tadı” ile En İyi Yemek Kitabı Ödülü

Sistematik çözüm anlayışı ve yenilikçi ürünleriyle, tasarım ve teknolojiyi insanlara mutluluk veren mekanlar yaratmak için kullanan Häfele, ...

Sistematik çözüm anlayışı ve yenilikçi ürünleriyle, tasarım ve teknolojiyi insanlara mutluluk veren mekanlar yaratmak için kullanan Häfele, sadece mutfaktaki mutluluğa değil, mutfak kültürümüze de katkıda bulunmak adına destek verdiği “Anadolu’nun Eski Tadı” kitabı ile yemek kitaplarının nobeli sayılan Gourmand World Cookbooksödülüne layık görüldü.

Dünyanın en prestijli yemek kitabı ödülleri olarak kabul edilen Gourmand World Cookbooks, 2013 yılı için en iyi kurumsal yemek kitabı olarak Şef Ömür Akkor’un hazırladığı, Häfele ve Franke tarafından yayınlanan Anadolu’nun Eski Tadı’nı seçti.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’ndeki Häfele ve Franke mutfağında Şef Ömür Akkor’un hazırladığı sürpriz lezzetleri de içeren Anadolu’nun Eski Tadı kitabı, usta şefin Anadolu’nun her köşesinden farklı tatları ve kokuları, yemek tariflerini ve ritüellerini derlediği ilginç bir yol hikayesini ortaya koyuyor. Fotoğraflarının da Şef Ömür Akkor ve Semih Ural tarafından çekilip, derlendiği kitabın tasarımı Häfele’ye ait.

19-21 Mayıs tarihleri arasında Pekin Yemek Kitapları Fuarı’nda gerçekleşecek tören ile ödülünü alacak olan Şef Ömür Akkor, Anadolu’nun Eski Tadı ile aynı zamanda dünyanın en iyi yemek kitabı olmak için diğer ülkelerin birincileri ile yarışacak.

Her keşfi değişim ve dönüşüm yaratan “zirve markalar” olarak mutfak kültürümüze katkıda bulunan bu özel kitaba ve değerli yazarımız Şef Ömür Akkor’a destek vermiş olmaktan duyduğumuz gurur ve mutluluğu sizlerle paylaşıyoruz.

HÄFELE HAKKINDA
90 yıllık deneyimi ve güvenirliği ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan ve geliştirilen ürünler sunan Häfele, İstanbul Dudullu’da bulunan merkez mağaza ve stok alanlarını içeren tesisleri ve yurt çapında konumlanan franchise mağazalarıyla iş ortaklarına ve son tüketiciye daha hızlı ve verimli hizmet sunmayı hedefliyor. Türkiye pazarında mobilya, kapı aksesuar ve donanım alanlarında hizmet veren Häfele, uzman kadrosu ve sektörde eşi bulunmayan 100 binin üzerinde farklı üründen oluşan geniş yelpazesiyle iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri tek elden sunuyor.

ÖMÜR AKKOR HAKKINDA
Kilis doğumludur. Uludağ Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü mezunudur. Halen Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde ikinci üniversitesini okumaktadır. Türkiye’nin yerel mutfakları ve unutulan yemekleri üzerine araştırma yapan Akkor bu amaçla 71 il ve yüzlerce ilçe gezerek kayıt tutmaktadır. Halen ulusal ölçekli TV’lerde programlar yapmakta; yine ulusal ölçekli dergilerde yemek kültürü ve seyahat yazıları yazmaktadır.

Kitapları:
Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor / 2013 (Türkiye’nin İlk Görme Engelliler Yemek Kitabı ve CD’si)
Osmanlı’dan Günümüze Yumurtalı Tarifler / 2012 (Gourmand World CookbooksAwards/ En İyi Şirket Destekli Mutfak Kitabı Ödülü)
Selçuklu Mutfağı / 2012 (Gourmand World CookbooksAwards / Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı Ödülü)
Bursa Mutfağı / 2009 (Gourmand World CookbooksAwards/ En İyi Yerel Mutfaklar Kitabı Ödülü)

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok