Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kış mevsimine en yakışır lezzet “Pırasalı Kiş”

Şimdi, kış mevsiminin olmazsa olmazlarından, mineral ve vitamin deposu pırasanın tam zamanı.    En sevilen hamur işleri, kahvaltılıklar, beş...

Kış mevsimine en yakışır lezzet “Pırasalı Kiş”


Şimdi, kış mevsiminin olmazsa olmazlarından, mineral ve vitamin deposu pırasanın tam zamanı. 
 
En sevilen hamur işleri, kahvaltılıklar, beş çayı tarifleri, tatlılar, aperatifler, sağlıklı ve besleyici lezzetlerin yuvası Yuva Maya, ağızlara layık pırasalı bir tarif öneriyor. Yuva Aktif Kuru Maya ile yapabileceğiniz Pırasalı Kiş tarifine hayran kalacaksınız. 

Ev hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcısı Yuva, kış mevsiminin en sağlıklı sebzeleriyle yapılabilecek eşsiz bir lezzet öneriyor: Pırasalı Kiş

Damaklarda unutulmaz bir tat bıracak Pırasalı Kiş tarifi…


Gerekli malzemeler

3 su bardağı un (330 g)
2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya (5 g)
1 su bardağı su (200 ml)
3 yemek kaşığı şeker (36 g)
1 yemek kaşığı tereyağ (15 g)
1 çay kaşığı tuz (4 g)

Hamur açmak için

Yarım paket margarin (125 g)

Garnitür için

1.5 kg pırasa
25 dilim jambon
2 yemek kaşığı sıvı yağ (20 ml)
2 yemek kaşığı un (20 g)

Üzeri için

1 su bardağı süt (200 ml)
1 paket krema (200 ml)
1 çay kaşığı tuz (4 g)
1 çay kaşığı karabier (1 g)
8 adet yumurta

Hazırlanışı

Garnitür için, ince dilimlenmiş pırasaları, dilim jambonlarla birlikte 20 dakika yağlanmış tavada kavurun ve ardından unu ekleyin. Mayayı, hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin. 

Unu, çözdürülen mayayı, şekeri, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını ve tuzu karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle kapatın ve buzdolabında 20 dakika bekletin. Bu sırada, margarini plastik bir torbaya koyarak 30x30 cm ebatında açın. Hamuru da 33x62 cm ebatında açıp margarini torbadan çıkartın ve hamurun ortasına yerleştirin. Hamuru zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Ardından, hamuru 2 cm kalınlığında açın ve ikiye katlayın; 15 dakika daha buzdolabında bekletin. 

Hamuru tekrar alıp 2 cm kalınlığında ve 60x30 ebatında açın. Bir ucu hamurun ortasına gelecek şekilde, diğer tarafın üzerine katlayın ve tekrar 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru, kalıplarınıza göre 2 parça açın ve yağlanmış, unlanmış kalıplara yerleştirin. Hamurların üzerine çatalla delikler açın. Garnitürü hamurun üzerine yayın. Bir kapta süt, krema, tuz, karabiber ve yumurtaları çırpıp garnitürün üzerine dökün. Önceden 210-220 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe