Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Doğru Beslenme İpuçları

Sağlıklı bir yaşam için her yaşta doğru gıdalarla dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Ancak uzman yardımı olmadan kişinin kendi kendine uyg...

Sağlıklı bir yaşam için her yaşta doğru gıdalarla dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Ancak uzman yardımı olmadan kişinin kendi kendine uyguladığı diyet programları yarardan çok zarar getirebiliyor.

Memorial Sağlık Grubu ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Kozyatağı Kültür Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen “Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa” seminerinde, Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Sevil Ürer Vefalı, sağlıklı beslenme konusunda katılımcılarla önemli bilgiler paylaştı.

Doğru beslenme yaşam biçiminiz olsun
Sağlıklı yaşam, öncelikle doğru beslenmeyi öğrenme ve bunu yaşam biçimi haline getirmekle başlar. Günümüzde yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam Dünya genelinde kanser, kalp-damar, diyabet gibi hastalıklarının oluşumuna sebep olarak neredeyse yılda 1.9 milyon kişinin ölümüne neden olmaktadır. Doğru beslenme, dokuların yenilenmesini ve bağışıklık sisteminin sağlıklı olarak çalışmasına etki eder. Sağlıklı yaşamak ve yaşlanmak için çocukluk döneminden itibaren yaşamın her döneminde beslenmeye dikkat edilmelidir.

Zihinsel ve fiziksel gelişimi destekliyor
Yeterli ve dengeli beslenme, herkes için özellikle de çocuklar için oldukça önemlidir. Çocukluk ve ergenlik döneminde beslenme, zihinsel ve fiziksel gelişime etki etmektedir. Yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların bedensel ve zihinsel gelişimleri geri kalabilir ve sağlık sorunları yaşanabilir. Vücudu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli bir şekilde çalışması için doğru bir beslenme planı ile vücut desteklenmelidir.

Kış kilosu ve hastalıklarından korunun
Kış mevsiminde de yeterli ve dengeli beslenme, hastalıklardan korunmak için büyük önem taşımaktadır. Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışırken aynı zamanda yavaşlayan metabolizmanın yol açtığı kilo artışına da dikkat etmek gerekir.

Toplumun bilinçlenmesi önemli
Sağlıklı ve doğru beslenme konusunda toplumun farkındalık kazanması ve bu konuda bilgi düzeyinin artması oldukça önemlidir. Çünkü yanlış beslenme başta obezite olmak üzere obezite ile ilişkili kalp-damar, diyabet, kanser türleri, tansiyon, kas-iskelet sistemi gibi hastalıkların da görülme sıklığını artırmaktadır. Günümüzde obezitenin en önemli nedeni yanlış beslenme ve sedanter yaşamdır. Doğru beslenme şekli, sağlıklı ve kaliteli bir yaşamı beraberinde getireceği unutulmamalıdır.

Sağlıklı yaşam için bunlara dikkat edin!
• 3 ana-3 ara öğün şeklinde beslenmeye dikkat edin
• 3 saatten uzun süre aç kalmayın
• Kahvaltısız güne başlamayın
• Günde 2 litre su tüketin
• Tuz tüketimini sınırlandırın
• Mevsiminde sebze ve meyve tüketin
• Tüm besin gruplarından tüketin
• Düzenli egzersiz yapın
• Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durun
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe