Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Sultanahmet Köftecisi’nden vefa örneği

İstanbul’un asırlık köftecisi, aralarında Bülent Ecevit, Rauf Denktaş, Sakıp Sabancı, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Cem Karaca, Adile Naşit, İs...

İstanbul’un asırlık köftecisi, aralarında Bülent Ecevit, Rauf Denktaş, Sakıp Sabancı, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Cem Karaca, Adile Naşit, İslam Çupi ve Levent Kırca’nın da bulunduğu merhum ünlü müşterilerini ölüm yıldönümlerinde çeşitli etkinliklerle anacak

İstanbul’un asırlık lezzet durağı Sultanahmet Köftecisi, ebediyete intikal etmiş ünlü müşterilerini ölüm yıldönümlerinde çeşitli etkinliklerle anacak. Sultanahmet Köftecisi’nin 4. Kuşak patronlarından Sinan Tezçakın, 1920 yılında kurulan tarihi işletmenin, bugün bir dünya markasına dönüşmesinde ailesi kadar, çalışanların ve müşterilerinin de büyük katkılarının olduğunun altını çizdi.

Sultanahmet’teki tarihi binanın, 95 yıl boyunca çok sayıda ünlü devlet adamını, sanatçıyı, spor ve iş dünyasının temsilcilerini ağırladığını anımsatan Tezçakın, şunları söyledi:

“Kurucumuz Mehmet Seracettin Efendi’nin (Müşteri velinimetindir, karşılarken de uğurlarken de hoşnut et) öğüdü bir asra yakın süredir duvarlarımızda yankılanır. Her müşteri bizim için özeldir, önemlidir. Dükkanımızda kesinlikle ama kesinlikle müşteriler arasında ayrım yapılmaz. Bu yüzden Sultanahmet merkez dükkanda hiçbir zaman revervasyon uygulaması yapmadık. Dükkanımızda her an masa boşalması için sıra bekleyen ünlü bir müşterimize rastlamak mümkündür. Ayrım yapmasak da bazı müşterilerimiz var ki ziyaretleri ile dükkanımızın adının tüm Türkiye’de, hatta yurtdışında duyulmasına vesile olmuşlardır. Onların bu işletme üzerinde çok fazla hakları vardır. Sultanahmet Köftecisi’nin bugün bir dünya markası haline gelmesinde katkıları olan, ebediyete intikal etmiş bu ünlü müşterilerimizi unutmadık, unutmayacağız.”

-Merhum ünlü müşteriler-
Merhum ünlü müşterileri belirlemek için şeref defterlerinde araştırma yaptıklarını, ailenin büyükleri İsmail Tezçakın ve Mehmet Tezçakın ile eski müşterileri dinleyip, gazete arşivlerini taradıklarını anlatan Sinan Tezçakın, şöyle devam etti:

“Halen hayatta olan çok sayıda ünlü müşterilerimiz var. Onlara uzun ömürler diliyoruz. Merhum olanlara yönelik ilk araştırmalarda 5 kez başbakanlık yapan Bülent Ecevit, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, işadamı Sakıp Sabancı, yönetmenler Metin Erksan, Halit Refiğ, yapımcı Osman Yağmurdereli, sanatçılar Kemal Sunal, Sadri Alışık, Yıldırım Gürses, Ferdi Özbeğen, Levent Kırca, Öztürk Serengil, Selim Naşit Özcan, Adile Naşit, Cem Karaca, Tekin Akmansoy, gazeteci - yazarlar İslam Çupi, Duygu Asena, siyasetçiler Aydın Menderes, Yusuf Bozkurt Özal ve bilim adamı Toktamış Ateş’in sürekli müdavimlerimiz olduklarını belirledik. Araştırmalarımız sürüyor. Bu sayı daha da artacaktır.”

Tezçakın, ünlü müşteriler için ölüm yıldönümlerinde Sultanahmet merkez dükkanda, şubelerde fotoğrafları ve eserlerinin yer aldığı anma köşeleri hazırlayacaklarını, hayatta olan yakınlarını davet ederek dükkanlarda ağırlayacaklarını, sosyal medyada bu ünlülerle ilgili ödüllü yarışmalar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe