Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Gluten bağımlılığından arınmak mümkün!

Gluten alerjisi ya da gluten intoleransı olarak geçen rahatsızlık, hiç azımsanmayacak sayıda insanın glutene bağlı olarak bedenlerinde geliş...

Gluten alerjisi ya da gluten intoleransı olarak geçen rahatsızlık, hiç azımsanmayacak sayıda insanın glutene bağlı olarak bedenlerinde geliştirdikleri bir çeşit reaksiyon sonucunda oluşuyor. Hatta çoğu insan gluten alerjisi olduğunun farkına varmadan yaşıyor ve gluten alerjisi belirtileri yaşasa da bunların farklı hastalıkların habercisi olduğunu düşünüyor. Tek seansta gluten ve şeker bağımlılığına son veren Abrahamson Metodu Uzmanları gluten ile ilgili bilgi veriyor.

Gluten, özellikle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar gluten içerirler.

En yaygın görülen gluten alerjisi belirtileri depresyon, sinirlilik, yorgunluk ve kilo değişiklikleridir. Sindirim sorunları mide ağrısı, şişkinlik, kabızlık gibi sinyaller veriyor. Çok sık enfeksiyon geçirenler, bağışıklık sistemi çok çabuk bozulanlar belki de gluten intoleransı belirtileri yaşıyor olabilirler. Semptomlar, kemik ya da eklem ağrısı, baş ağrısı ya da yorgunluk şeklinde vücudun diğer kısımlarında da görülebilir.

Glutenin Zararları Nedir?

Yapılan araştırmaların sonucunda glutenin inflamasyona yol açtığı gösterildi. Bağışıklık sistemi, romatoid artrit, bağırsak hastalıkları, migren, depresyon, psikiyatrik hastalıklar, anemi, D vitamini eksikliği, kalp hastalıkları ve kanserinde glutenle yakından ilişkili olduğu hastalıklardır.

Glutensiz beslenmenin faydaları nelerdir?

Burada değinilecek önemli bir nokta; glutensiz beslenmek buğday ve un başta olmak üzere karbonhidratı hayattan çıkarmak anlamına gelmemektedir. Buradaki önemli nokta ! Sağlıklı beslenme adına gluteni hayattan çıkarıp, bunun yerini glutensiz tam tahıllar, baklagiller ile doldurmaktır.

• Metabolizmayı hızlandırır.
• Şişkinliği azaltır.
• Sindirim sorunlarını engeller.
• Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Depresyon, anksiyete gibi ani ruh değişikliğinin görülme sıklığını azaltır.

Bağımlılıklardan kurtulma konusunda dünya çapında tanınan, enerjiye dayalı doğal arınma yöntemi “Abrahamson Metodu” uzmanları glutensiz beslenmeyi seçenler için hayatı kolaylaştıran öneriler veriyor:
• Yemek yemekten korkmayın: Yemek yiyerek metabolizmanızın %35 fazla çalışmasını sağlarsınız.
• Öğün atlamayın. Atladığınız her öğün; uzun süreli açlığa yol açarak gün içerisinde kan şekerinizin düşmesine neden olacaktır.
• Hayvansal kaynaklı besinler yerine bitkisel kaynaklı besinleri tercih edin.
• Yiyecekleri pişirmek için fırında, ızgarada, buharda pişirmek, kaynatmak gibi, fazla yağın eklenmediği yöntemleri kullanın,Yağda kızartmalardan mümkün olduğunca uzak durun.
• Yüksek oranda yağ, doymuş yağdan zengin sosis, salam, sucuk, pastırma gibi gıdalardan kaçının.

Yağda kızartmalar, şekerli gıdalar, kuruyemiş, kek, pasta ve sakatatlar gibi fazla kalori ve yağ içeren yiyeceklerden uzak durun.

• Süt, yoğurt ve peynir tüketmeye özen gösterin. Günde en az 3 porsiyon süt grubundan alın.
• Haftada 2-3 porsiyon balık, 2-3 porsiyonda kurubaklagil yemekleri tüketmeye özen gösterin.
• Günde birkaç kez glutensiz,tahıl grubu besinler (glutensiz ekmek, patates, pirinç gibi) tüketin.
• Günde 3-4 porsiyon çeşitli taze sebze ve meyveler tüketin. Taze sebze ve meyve tüketin, konservelerden kaçının. Vitamin içeriği tazelerde daha fazladır. Lifli sebzelere ağırlık verin.
• Gün boyunca su içmeyi ihmal etmeyiniz, yemeklerden önce 1-2 bardak su için.
• Yemeklerinizi yavaş yiyin iyi çiğneyin ve lokma aralarında çatalı elinizden bırakıp biraz bekleyin.
• Evde sadece masada yemek yeme alışkanlığı edinin. Televizyon seyrederken, yatakta ya da mutfakta değil.

“Abrahamson Metodu” ile Gluten bağımlılığından arınmak mümkün!.
İstanbul’da “Be Positive” çatısı altında, “Abrahamson Metodu” terapistleri tarafından verilen hizmet, şeker ve gluten gibi bağımlılıklardan arınma konusunda tek seansta yüzde seksenin üzerinde başarı sağlıyor.

Abrahamson Sistemi ile tek seansta şeker ve glüten yeme isteğini azaltır, glutenli besinleri yeme ihtiyacına kayıtsız kalmayı sağlar! Arınma sürecini takip eden kişiler şeker / gluten bağımlılıklarından arındıkları gibi birkaç gün içinde metabolizma üzerindeki olumlu etkileri gözlemlerler. Şeker, gluten bağımlığından arınan kişiler, daha odaklı, daha canlı olduklarını, daha az uykuya ihtiyaç duyduklarını ve genelde kendilerini daha iyi hissettiklerini ve daha neşeli olduklarını bildirirler.

Abrahamson Arınma Programı dünya çapında; sigara, şeker ve glüten gibi kötü alışkanlıkların yanı sıra; alkol, tırnak yeme, saç yolma (trikotillomani), deri yolma (dermatilomanı-CSP), kumar ve daha ağır ve karmaşık bağımlılıklardan kurtulmak için de kullanılıyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe