Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Zeytinyağı kanseri önlüyor

Kansere yakalanmayan tek canlı olan köpekbalığında bulunan “skualen” zeytinyağında da bulunuyor Bilim insanlarının köpekbalıkları üzerindeki...

Kansere yakalanmayan tek canlı olan köpekbalığında bulunan “skualen” zeytinyağında da bulunuyor

Bilim insanlarının köpekbalıkları üzerindeki uzun araştırmaları sonucu ortaya çıkan kanser önleyici “skualen” maddesi, zeytinyağının içeriğinde de bulunuyor. Aydın’da Memecik zeytininden üretilen Zetay zeytinyağını test eden dünyaca ünlü İtalyan zeytinyağı uzmanı Dr. Gino Celletti, “skualen” maddesinin soğuk sıkım zeytinyağlarında bulunduğunu belirterek “Kansere ve birçok hastalığa iyi gelen ‘skualen’ maddesi için zeytinyağının doğru ve uygun şartlarda üretilmiş olması da gerekiyor” dedi.

Yeryüzünün yorulmayan, uyumayan, hastalanmayan ve 400 yıldır hiçbir değişim geçirmeyen tek canlı türü olan köpekbalıkları, uzun yıllardır bilim insanlarının yakın takibi altında. Yapılan incelemeler kanser araştırmaları için de umut verici sonuçlar elde edilmesine neden oldu. Araştırmalar, doğanın mucizevi varlıkları köpekbalıklarının karaciğerinde bulunan “skualen” maddesinin kanseri önlediğini ortaya koydu. Köpekbalıklarının karaciğerinde yoğun olarak bulunan “skualen”in zeytinyağında da bulunması kanser önleyici bu maddeye daha kolay ulaşmamızı sağlıyor. Ancak skaulen maddesi her zeytinyağında bulunmuyor.

Dünya’nın en iyi 20 zeytinyağı arasına giren Zetay zeytinyağlarını test eden ünlü İtalyan uzman Dr. Gino Celletti, skaulen maddesi ve zeytinyağı arasında ilişkiyi şöyle anlatıyor: “Zeytinin çok bekletilmeden sıkılması, içindeki faydalı besin değerlerinin korumasını sağlıyor. Soğuk sıkımla üretilen 100 cl sızma zeytinyağının içinde vücudun ihtiyacını karşılayan skualen maddesi bulunuyor. Bu madde kanseri büyük oranda engelliyor. Daha birçok sağlık sorununu ortadan kaldıran ve önleyen zeytinyağının doğru şekilde ve uygun şartlar altında üretilmesi gerekiyor.”

Dr. Celletti, köpekbalığının karaciğerinde bulunan skualen maddesinin kanser tedavisinde alternatif olarak kullanıldığını belirterek, doğru zeytinyağını tüketmenin bu mucizevi maddeyi daha kolay ve ulaşılır hale getirdiğini vurguladı.

Zeytinyağı hakkında bilmeniz gerekenler
• Zeytinyağında en yüksek düzeyde bulunan ve en önemli olan hidrokarbon skualendir. Saf zeytinyağı 100 gramda 400-450 mg skualen içerir. Skualen anti-kanser etkiler göstermektedir; meme ve prostat kanserlerine karşı koruyucu etkisi bildirilmiştir. Kimyasallar ile oluşan deri, kolon ve akciğer kanserlerine karşı etkilidir. Deri yüzeyindeki reaktif oksijen türlerini zararsız hale getirir. Göz sağlığı için özellikle de retinada gece görüşü için gerekli olan hücreler için skualenin önemli olduğu düşünülmektedir.
• Günlük 22 ml. (bir çorba kaşığı) kaliteli zeytinyağı kullanımı kardiyovaskuler hastalık riskini azaltır, sindirim sistemini ve metabolik aktiviteyi düzenler.
• Kaliteli zeytinyağında bulunan sağlık bileşenleri yiyeceklerdeki besin ögelerinin daha etkin emilmesini sağlar. İçindeki sağlık bileşenleri serbest radikallerin elektron açığını kapatarak antioksidan etki yapar.
• Zeytinyağı tüketim alışkanlığının sorgulandığı bir çalışmada, 10 sene süreyle ölüm kayıtları takip edilmiş ve tüm yaş grupları içinde, zeytinyağı kullanım miktarı yüksek grupta, daha uzun yaşam süreleri olduğu rapor edildi.
• ZETAY gibi %1-3 minör bileşen içeren zeytinyağı düzenli kullananlarda kolon kanseri görülme sıklığı düşüktür.
• Kaliteli zeytinyağında ibuprofen gibi ağrıkesici olarak etki eden ve oleocanthal olarak isimlendirilen doğal bir madde vardır.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe