Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Çocuklar dengeli beslenmeyi öğrenecek

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın ülke genelinde 1 milyon öğrenci, ebeveyn ve aileye ulaştığı, Türkiye’nin en kapsamlı besl...

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın ülke genelinde 1 milyon öğrenci, ebeveyn ve aileye ulaştığı, Türkiye’nin en kapsamlı beslenme eğitimi projesi Yemekte Denge, 5. yılında içeriğini Warner Bros. karakterleriyle zenginleşti.

Vakıf, dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını çocuklara çizgi film karakterleriyle anlatıyor.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü Yemekte Denge Eğitim Projesi, 8600 öğretmenden oluşan dev kadrosuyla Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projesi olarak öne çıkıyor.

Yemekte Denge Eğitim Projesi 2015-2016 eğitim öğrenim yılında, zenginleşen içeriğiyle öğrencilerle buluştu. Vakfın Warner Bros. ile yaptığı işbirliği sonucunda, Looney Tunes karakterlerinin yer aldığı kısa filmler çocuklara eğlenerek öğrenme imkanı sunuyor.

Eğitim projesi bu sene, 2’inci, 3’üncü, 4’üncü sınıf öğrencilerinin algı ve öğrenme düzeylerine göre ayrıştırılan eğitim içeriği ve materyallerinin yanı sıra, çizgi film karakterleriyle daha renkli ve öğrenimi kolay bir yüz kazandı.

Projenin ilk yılı olan 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde Gaziantep, İstanbul, Trabzon ve İzmir’deki toplam 40 ilkokulda 8-11 yaş arasındaki 20 bin öğrenci ve ebeveyne yemekte denge eğitimi verilmişti. Bugün gelinen noktada , İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci, öğretmen ve ebeveyne ulaşılmış oldu.

Sağlıklı beslenme tabağını referans alan Yemekte Denge Eğitim Projesi çocuklara, “Her şeyi yiyebilirsin, tek yapman gereken dengeyi nasıl kuracağını bilmek” mesajını veriyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe