Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Türkiye “Doal” meyve ile tanışıyor

Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markası Doal, doğallığından şüphe duymadan, gönül rahatlığı ile yenebilecek meyveler sunuyor. Ülkenin en b...


Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markası Doal, doğallığından şüphe duymadan, gönül rahatlığı ile yenebilecek meyveler sunuyor.


Ülkenin en büyük meyvecilik ve meyve suyu projesini hayata geçirmek üzere 2009 yılında kurulan Anadolu Etap, Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markası Doal’ı pazara sundu. Doal markası ile satışı yapılan meyveler, uluslararası GlobalG.A.P ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahip, Duyarlı ve Kontrollü Tarım uygulamaları ile yetiştiriliyor.

Anadolu Etap’ın hem kendi çiftliklerinde yetiştirilen hem de kontrolündeki bahçelerden temin edilen ve Doal markası ile satışa sunulan meyveler, 600 farklı aktif maddenin kontrolünün yapıldığı testlerle analiz ediliyor. Doal markalı meyveler, titizlilikle yürütülen tüm analiz süreçlerinden başarı ile geçiyor.

Meyveyi en çok çocuklu aileler tüketiyor
Doal markası, tüketicinin taze, doğal ve güvenilir meyve markası ihtiyacını karşılamak üzere altı yıllık çalışmanın ardından satışa sunuldu.

Türkiye’nin beslenme piramidinde yüzde 14 ile önemli bir paya sahip olan meyve, Anadolu Etap’ın yaptırdığı bir araştırmaya göre en fazla çocuklu aileler tarafından tüketiliyor. Toplam meyve tüketiminin yüzde 60’ı çocuklu aileler tarafından yapılıyor. Kişi başı tüketim ise Türkiye İstatistik Kurumu verisine göre yıllık 120 kilogram ile, 74 kilogram olan dünya tüketiminin oldukça üzerinde.

Sağlıklı nesiller için sağlıklı meyveler yetiştirme misyonuyla kurulan Anadolu Etap, Doal ile tüketicilere, hem çocukları hem de kendileri için doğallığından şüphe duymadan, güvenle tüketebilecekleri sertifikalı meyveler sunuyor.

İstanbul’daki zincirlerde satışa başlandı
Türkiye’nin en büyük meyve bahçesinden en saf haliyle meyveyi tüketicilerle buluşturan Doal’ın satışına İstanbul’daki Migros ve Carrefour gibi zincir marketlerde başlandı. Yaz döneminde ise Türkiye genelindeki tüm ulusal zincirlerde yerini almaya başlayacak Doal markalı meyveler, ayrıca seçkin hal noktalarındaki toptan satışlar aracılığıyla, önde gelen manavlarda da satılacak.

Anadolu Etap hakkında  Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve Brezilyalı Cutrale Grubu işbirliği ile 2009 yılı sonunda kurulan Anadolu Etap, Avrupa'nın önde gelen meyve suyu ve taze meyve firmalarından birisi olma stratejisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kendi fabrikalarında oluşan yüksek kaliteli hammadde ihtiyacını ve taze meyve sektöründeki talebi karşılamak amacıyla 2010 yılında plantasyon yatırımlarına başlamıştır. İlk fidan dikimini 23 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştiren Anadolu Etap, Ekim 2015 itibariyle beş farklı bölgede 25.000 dekar alanda kurulu altı çiftliğinde 3,5 milyon dikili meyve ağacına ulaşmıştır.
Anadolu Etap 2020 yılında 50.000 dekar arazi üzerinde 10 milyon meyve ağacına ulaşmayı hedeflemektedir. Çiftliklerde vişne, kayısı, armut, elma, erik, kiraz, şeftali, nektarın ağaçlarının dikimi yapılmakla birlikte deneme bahçelerinde onlarca çeşit meyve çeşidi ve cinsi farklı ve yeni metotlar uygulanarak yetiştirilmektedir. Türkiye’nin en büyük meyvecilik projesi olan Anadolu Etap Ağustos 2014’te Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları İlkeleri’ni yayınlayan ilk şirket olmuştur.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe