Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Türk kahvesi tutkunlarına ‘Sufi İrismano’

40 yıllık hatırlara vesiledir bir fincan kahve, kök salan dostluklara en tatlı muhabbetlerin birleştiricisidir. Anadolu topraklarında 13. Yü...

40 yıllık hatırlara vesiledir bir fincan kahve, kök salan dostluklara en tatlı muhabbetlerin birleştiricisidir. Anadolu topraklarında 13. Yüzyıla kadar etkisini sürdüren Sufizmin izleri ‘Sufi İrismano’ serisinde karşımıza çıkıyor.

Koleksiyon’un özel serisinde yer alan ‘Sufi İrismano’ sade tasarımıyla dikkat çekiyor. Sufi İrismano kahve fincanları ilhamını Anadolu topraklarında 13. yüzyıla kadar etkisini sürdüren Sufizmin felsefesinden alıyor.

360 yıllık bir öyküye sahip olan Cihannüma'daki Kuzey ve Güney yıldız haritaları Faruk Malhan imzalı Sufi İrismano serisinde yeniden yorumlanıyor. Günlük hayatımıza kültür ve sanat geçmişimizin güzel bir anısı olarak aktarılan bu desen; gizem, büyü, fal, dileklere dair hayal gücünün serüvenci ögelerini aktarıyor.

Yalın, mütevazı formuyla bone china porselenden üretilen Sufi İrismano kahve fincanları; Türk kahvesi ve caffe lungo fincanları ile kahve kültürüne has birbirinden farklı hikâyelere değiniyor.Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok