Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bu kahve için 3 saat beklenir!

Kahve Limanı, demleme kahve keyfini yaz aylarına da taşıyor. Etiyopya’dan özel getirilen kahve çekirdekleri 3 saatte demlenerek buz gibi ser...

Kahve Limanı, demleme kahve keyfini yaz aylarına da taşıyor. Etiyopya’dan özel getirilen kahve çekirdekleri 3 saatte demlenerek buz gibi servis ediliyor.

Yaz aylarının vazgeçilmezi her zaman için soğuk içecekler… Peki kahve ile serinlemek istemez misiniz? Yaklaşık 20 yıllık kahve deneyiminin devamı olan Kahve Limanı, üçüncü dalga kahve akımıyla Türk kahve severlerin beğenisine sunduğu “demleme kahve” keyfini “demleme soğuk kahve” ile yaz aylarına da taşıyor.

SOĞUK KAHVE NASIL DEMLENİYOR?

Soğuk kahve için çekirdeklerin, kahvesiyle ünlü Afrika ülkesi Etiyopya’dan çuvallarla getirilip üç saatte demlendiğini ifade eden Kahve Limanı kahve danışmanı Kemal Kitapçı, “Kahvemizi Coldbrew adı verilen ve soğuk demleme kahve için özel olarak üretilmiş ekipmanında demliyoruz. Ekipmanın üst haznesine buz ve soğuk su koyuyoruz. Alt hazneye de kendi taze öğüttüğümüz kalın kahveyi ve kahvenin üzerine suyun eşit ve homojen yayılması için filtre kağıdı koyuyoruz. Ardından kahveyi ıslatacak kadar bol su koyuyoruz. Dakikada 40 ila 45 damla su kahvenin üzerinden akıyor. Bu işlem yaklaşık üç saat sürüyor. İsteyenlere süt ile de servis ediyoruz” diye konuştu. Kitapçı, buzlu demleme kahveyi önceden hazırlayıp şişeleyerek buzdolabında beklettiklerini ifade ederek talep edilmesi halinde buzdolabından çıkarıp servis ettiklerini de sözlerine ekledi.

İŞİNİN UZMANI EKİP

Kahve piyasasını yakından tanıyan donanımlı profesyoneller ve deneyimleri ile yola çıkan Kahve Limanı, nitelikli kahve ithalatı gerçekleştiriyor. Çeşitli coğrafyalardan yeşil olarak getirtilen mikrolot çekirdekler burada profesyonel makinelerde, her çekirdeğin kendi uygunluk derecesine göre kavruluyor, demleniyor ve müşterilere sunuluyor. Kahve Limanı’nda Etiyopya’nın yöresel kahvelerinin yanında, Guatemala, Brezilya ve Orta Afrika gibi kahve ülkelerinin bölgesel lezzetleri de sunuluyor. Ayrıca yiyecek mönüsünde özel üretim sandviçler, kruvasanlar, turta ve pastalar da kahve tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe